2. Soto Betawi
Druhou příčku obsadila polévka z Indonésie, vzhledem ke svému názvu by měla pocházet přímo z hlavního města (Betawi je etnická skupina lidí žijící v Jakartě). Jedná se o jedno z nejoblíbenějších jídel ve městě, podává se v různých pouličních stáncích či restauracích.
Je to poměrně vydatný pokrm skládající se z kousků masa, které se dusí ve vývaru z kokosového mléka, který je obvykle obohacen o různé koření, jako je citronová tráva, kurkuma, galangal, kafrové listy a koriandr. Pak se přidávají rajčata, jarní cibulka, sladká sójová omáčka a krekry.
1. Rawon
Absolutním výhercem se stala polévka taktéž z Indonésie, přímo z Východní Jávy. Tato chutná polévka se obvykle vyrábí z pomalu dušeného hovězího masa a dalších tradičních indonéských ingrediencí, jako jsou limetkové listy, citronová tráva, zázvor a chilli. Klíčovým prvkem je však buah kluwek, indonéský černý ořech. Polévka je obvykle doplněna rýží, solenými vejci, fazolovými klíčky a sambalem – pikantní indonéskou chilli pastou.
Pokrm má kyselou chuť a jedinečnou tmavě černou barvu. Stal se oblíbeným mezi královskými rodinami a rychle získal na popularitě. Dnes se tak podává v řadě indonéských restaurací.