Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
22. června 2024 v 10:10
Čas čtení 1:44
Ella Petrová

Tohle je pět nejlepších masových polévek. Ve velkém žebříčku se objevilo i Česko

Tohle je pět nejlepších masových polévek. Ve velkém žebříčku se objevilo i Česko
Zdroj: Flickr/volně k užití
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Známý gastronomický server Taste Atlas zveřejnil další žebříček a tentokrát se jedná o 100 nejlepších masových polévek světa. Které se dostaly do první pětky?

Polévka aneb lehké, zato velmi chutné jídlo. Existuje několik typů, od masových přes zeleninové po krémové nebo vývary. Která chutná nejvíc tobě? O žebříčku se zeleninovými polévkami jsme tě už informovali, nyní přicházíme s masovými.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Pokud tě zajímá, jak dopadlo Česko, tak to se svou gulášovkou skončilo na 66. místě. Guláš pochází samozřejmě z Maďarska, my si však trochu upravili ingredience a vytvořili tradiční českou gulášovku. Obvykle se připravuje s hovězím masem, které se spolu s cibulí dusí ve vývaru ochuceném paprikou. Doplněna je pak bramborami a standardně se k ní přikusuje chléb.
 
Tady ti představujeme top 5 masových polévek světa:

5. Tonkotsu ramen

Tonkotsu v japonštině znamená vepřové kosti, není tedy překvapením, že právě z nich je samotný vývar. Polévka pak obsahuje nudle, vejce, vepřový bůček, je doplněna jarní cibulkou, bambusovými výhonky, mořskou řasou a kukuřicí. Za poslední dobu je trend přidat i mayu, což je sezamový či česnekový olej, který zvýrazní chuť polévky.

4. Chorba beïda

Bílá kuřecí polévka původem z Alžírska se tradičně připravuje na ramadán. Vyrábí se z kuřecího masa, cibule, mrkve, celeru, česneku, másla, skořice, cizrny a koření. Ke konci vaření se do polévky vmíchá kombinace vaječných žloutků, citronové šťávy a petrželky nebo koriandru. Podává se s chlebem.

3. Beyran çorbası

Bronzové místo získala tradiční turecká polévka, která se nejčastěji podává ke snídani. Skládá se z taveného jehněčího tuku, který je přelitý rýží a trhaným jehněčím masem. Je proslulá svou pikantností, což z ní dělá docela neobvyklý způsob, jak začít den. Podává se buď s chlebem, či s plátky citronu.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse