Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti JOJO.
15. července 2024 v 9:30
Čas čtení 2:58
Sponzorovaný obsah

9 krásných míst na piknik v okolí Prahy. Najdeš tam nádherné výhledy i možnost koupání

9 krásných míst na piknik v okolí Prahy. Najdeš tam nádherné výhledy i možnost koupání
Zdroj: Unsplash / Luke Bender
ZAJÍMAVOSTI JAK TRÁVIT VOLNÝ ČAS KAM NA VÝLET TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Potřebuješ tip na dokonalé rande nebo odpolední plán s kámoši? Udělejte si piknik.

Podmínkou vydařeného pikniku je dobrý výběr lokace. Udělali jsme to za tebe. Tady je devět tipů na místa, kde se dá piknik spojit s koupáním nebo výletem. Všechna se nachází maximálně hodinku cesty od Prahy, takže se tam můžeš vydat třeba hned následující víkend. U každé lokace najdeš mapu, ať si ji můžeš rovnou uložit a naplánovat si trasu.

Co musíš vědět, než vyrazíš 

Ještě než vyrazíš, máme pro tebe malé rady, které by se ti mohly při pořádání pikniku hodit. To, že bys s sebou neměl*a zapomenout vzít deku, chladicí tašku, něco k pití a k jídlu, je samozřejmost. Ale občas zapomínáme, že ne každé jídlo se hodí na to, abys ho měl*a několik hodin venku na slunci – například dorty, zmrzlina a podobné dezerty. Vhodné nejsou ani krémy, hutné omáčky a těžká jídla s vysokým obsahem tuku.

Na piknik se hodí třeba salát, sendvič nebo wrap. V pohodě ti vydrží, a navíc obsahuje zeleninu, která chladí organismus. Dezert, který by se ti roztekl, nahradíš novou chuťovkou JOJO Marshmallow Party Twists. Tyhle měkké pěnové marshmallows mají příchuť broskve, zmrzliny a borůvky, což je dokonalé osvěžující kombo na léto. V každém balení je najdeš ve dvou variantách – váleček a zakroucený twist. Do piknikového koše se ti vejde hned několik balíčků, tak si dej pozor na to, ať jich máš dost na celé odpoledne.

ochutnej jojo marshmallow party twists

Kam na piknik v okolí Prahy?

Vyhlídkové místo Císařská louka

Perfektní místo na piknik existuje a jmenuje se Císařská louka. Budeš z něj mít výhled přímo na hrad Karlštejn, takže romantika zaručena. Na rozlehlé louce si můžeš roztáhnout deku a vychutnat si pohodu plnými doušky.

Údolí Únětického potoka

Na okraji Prahy, nedaleko obce Únětice, leží přírodní rezervace Údolí Únětického potoka. Jestli hledáš únik od městského ruchu a shonu, tohle je to pravé místo. Je plné laviček i travnatých plácků, kde si můžeš vychutnat klid a připravené dobroty. A malebná příroda tam přímo vybízí k procházkám po lesních pěšinkách.

Vyhlídka Klecany

Nenáročnou procházku Klecanským hájem zvládneš i s piknikovým košem. Je dlouhá přibližně dva kilometry a vede po rovince. Končí vrcholkem, ze kterého je krásný výhled do vltavského kaňonu. Posedět si a pochillovat můžeš přímo nahoře nebo klidně na lavičce během cesty.

Proboštská jezera

Jestli chceš piknik spojit s příjemnou koupačkou, doporučujeme ti vyrazit k Proboštským jezerům nedaleko Staré Boleslavi. Koupání je možné na placené písečné pláži, která je vybavena občerstvením, toaletami i převlékárnami. Vedle oploceného kempu se pak nachází louka, kde se můžeš pohodlně usadit na dece.


Vyžlovský rybník

Příjemné posezení spojené s koupáním si užiješ také na břehu Vyžlovského rybníka, kde se nachází přírodní koupaliště. Rybník má písečný břeh s mírným svahem a v okolí vody je dost příležitostí schovat se do stínu mezi stromy. A když tě omrzí plavání a pohoda na dece, můžeš si zahrát fotbálek, šipky nebo třeba plážový volejbal.


Svatý Jan pod Skalou

Vyhlídka na obec Svatý Jan pod Skalou otevírá jednu z nejkrásnějších scenérií, které v okolí Prahy najdeš. Výšlap do prudkého kopce, který na ni vede, sice není procházka růžovou zahradou, ale rozhodně stojí za to. A když si ještě přichystáš zásobu dobrot jako odměnu, vyběhneš tam, ani nebudeš vědět jak.

Farmapark Soběhrdy

Co takhle strávit odpoledne v parku, kde žije přibližně 60 druhů zvířat z celého světa, najdeš tu lanovou dráhu, různé suchozemské i vodní atrakce a samozřejmě místa na piknik? Farmapark se nachází nedaleko Benešova, přibližně 40 minut cesty z centra Prahy. Až si prohlédneš vše, co nabízí, můžeš se uvelebit u piknikového stolu nebo na travnatých plochách.

Lom Hříměždice

Název lomu je ti možná povědomý díky populární akci High Jump, která se tu každoročně koná. Lom známý například z filmu Bobule je však volně přístupný i během roku, takže si tu můžeš udělat romantický piknik u vody. Cesta z Prahy trvá přibližně hodinku, tak si na návštěvu ideálně vyhraď celý den, ať se ti vyplatí.

Solenická podkova

Jako Solenická podkova je označována jedna z nejkrásnějších vyhlídek na řeku Vltavu, někdy se jí říká také Zduchovická vyhlídka. Tyčí se přibližně 150 metrů nad vodní hladinou a nabízí výhled na solenický meandr a orlickou přehradu. I tady si můžeš užít skvělý piknik, opatrnost je však namístě, protože se budeš pohybovat po skalnatém povrchu.

Zapoj se do soutěže a vyhraj 50 tisíc korun

Vyfoť se na pikniku nebo klidně doma v pokoji s balíčkem Marshmallow Party Twists či jakýchkoliv jiných bonbonů JOJO. Nasdílej fotku na svém Instagramu s označením @jojo_czsk a hraj o 50 tisíc korun. Soutěž probíhá do 15. července.

jojo, bonbony
Zdroj: JOJO
Domů
Sdílet
Diskuse