Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat

3. Kneecap (87,3 procenta – 205 hodnocení)

Totálně neřízené dělo z Irska je něco mezi českým Bangerem a kultovní klasikou Trainspotting, ve smyslu, že se tam vyšňupe obří hromada drog, je to plné sexu, sprostých nadávek a taky hiphopu. Právě skrze ten opravdová skupina Kneecap šíří povědomí o svém mateřském jazyce irštině, za kterou ve skutečném životě i ve filmu bojuje. Tenhle film doporučujeme už jen proto, že je to asi nejvtipnější věc, jakou jsme letos viděli.

2. Hrabě Monte Christo (86,7 procenta – 351 hodnocení)

Francouzští filmaři opět dokazují, že udělat si Hollywood doma není zase tak těžké. Stačí... na to mít peníze, herce a taky obří porci talentu a vize. Každopádně po skvělých Třech mušketýrech je tu tedy další adaptace slavného francouzského románu, která tentokrát vypráví příběh de facto prvního tamějšího superhrdiny. Nevěříš? Tak to abys na univerzálně vychvalovanou novinku vyrazil*a do kina a přesvědčil*a se sám*sama.

1. Duna: Část druhá (88,1 procenta – 18 941 hodnocení)

No a co jiného by bylo na prvním místě než velkolepé pokračování epického sci-fi příběhu Duna. V druhé části Paul Atreides dokonal svoji pomstu na všech, kteří se proti jeho rodu spolčili, a učinil tak ve vskutku masivním měřítku i s neuvěřitelnou porcí emocí. Druhá Duna byla zatím největší událostí letošního roku, takže nás ani nepřekvapuje, že ji v tomhle žebříčku vidělo největší množství lidí. I přesto si však zachovala velice vysoké procentuální hodnocení, klidně se tak vsadíme, že by Duna mohla být na ČSFD nejlépe hodnoceným snímkem 2024 ještě v prosinci.

A který film by vyhrál u tebe? Poděl se s námi v komentářích.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse