Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2024 v 9:45
Čas čtení 0:18
Anna Vondráková

Slavný herec vybuduje na Zanzibaru nové filmové studio. Zollywood pomůže africkému filmovému průmyslu

Slavný herec vybuduje na Zanzibaru nové filmové studio. Zollywood pomůže africkému filmovému průmyslu
Zdroj: Flickr/DFID/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Slavný herec a hudebeník Idris Elba se bude podílet na výstavbě filmového studia na Zanzibaru. Projektu se přezdívá Zollywood a mohl by významně podpořit africký filmový průmysl.

Vznik filmového studia inspirovaného americkým Hollywoodem, indickým Bollywoodem či nigerským Nollywoodem potvrdil i Zanzibarský ministr Shariff Ali Shariff. Na jeho výstavbu už úřady vyčlenily kus půdy. Informují BBCDeadline.

Doporučeno
V hlavě 2 překonalo i Avengers. Milovaný animák se dostal do exkluzivní skupiny filmů V hlavě 2 překonalo i Avengers. Milovaný animák se dostal do exkluzivní skupiny filmů 3. srpna 2024 v 9:28

Idris Elba, který vyrostl ve východním Londýně, má rodinné kořeny v Sieře Leone a Ghaně a již dříve vyjádřil přání podílet se na budování tohoto druhu průmyslu v Africe. „Pokud bude projekt úspěšný, pomůže nejen Tanzanii, ale také východní a střední Africe,“ uvedl tiskový mluvčí prezidenta Zanzibaru Husseina Mwinyi.

Domů
Sdílet
Diskuse