Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2024 v 10:14
Čas čtení 0:56
Anna-Marie Hanzlíková

Rod draka skončí se čtvrtou řadou. Tvůrci v té další slibují totální válku

Rod draka skončí se čtvrtou řadou. Tvůrci v té další slibují totální válku
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO GO HOUSE OF THE DRAGON MAX PROGRAM MAX
Uložit Uložené

Také právě překypuješ emocemi po dokoukání druhé série Rodu draka? Tak pro tebe máme dobrou zprávu: HBO zkraje příštího roku začne natáčet i třetí!

Zpráva je to ovšem dvousečná. Tvůrci totiž zároveň oznámili, že se můžeme těšit i na sérii čtvrtou, ta ale bude poslední. Oznámili to na pondělní tiskové konferenci, ze které reportovalo například Variety.

Přípravy na třetí sezónu jsou už v plném proudu. Právě se dopisuje scénář, natáčet by se mělo začít na začátku roku 2025. Dočkat bychom se mohli opět osmi dílů. „S HBO jsme o tom ještě nemluvili. Ale předpokládal bych, že kadence seriálu z hlediska dramaturgického vyprávění bude od druhé sezóny stejná,“ odpověděl na otázku o počtu dílů showrunner a spolutvůrce Ryan Condal.

Doporučeno
Druhá řada The Last of Us na prvních záběrech. Z jedné scény fanoušky zamrazí Druhá řada The Last of Us na prvních záběrech. Z jedné scény fanoušky zamrazí 5. srpna 2024 v 9:15
Doporučeno
Temný Batman, epický Pán prstenů nebo nový Terminátor. Na co se těšit v srpnu na streamech? Temný Batman, epický Pán prstenů nebo nový Terminátor. Na co se těšit v srpnu na streamech? 31. července 2024 v 16:00
Doporučeno
KVÍZ: Poznáš draky z Rodu draka? Zjisti, jestli jsi koukal*a poctivě KVÍZ: Poznáš draky z Rodu draka? Zjisti, jestli jsi koukal*a poctivě 4. srpna 2024 v 14:30

To je v rozporu s přáním autora předlohy George R.R. Martina, který by si přál epizod deset. Jisté ale je, že jestliže se začne natáčet v zimě, dříve než za dva roky se nedočkáme. 

Condal byl také samozřejmě pod palbou otázek, jestli se už ve třetí řadě dočkáme slibovaného válečného pekla, které je tak úžasně popsáno v knihách. Na to odpověděl následovně: „Zatímco v této sezóně šlo do značné míry o záblesky raně středověké války, ve třetí sezóně půjde jednoznačně o válku totální," prohlásil showrunner ve featurettu zveřejněném po premiéře závěrečné epizody.

Max odhalil další spin-off

Streamovací služba Max zároveň zveřejnila teaser na některé své chystané projekty, mezi kterými je i další chystaný spin-off Hry o trůny s názvem A Knight of the Seven Kingdoms. První záběry z tohoto seriálu si můžeš pustit níže. Na obrazovky dorazí v roce 2025.

Domů
Sdílet
Diskuse