Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 4:59
Radka Klučárová

Na párty a na festivalu jsme vyzkoušeli pilulku na odbourání alkoholu. Pomohla nám proti kocovině?

Na párty a na festivalu jsme vyzkoušeli pilulku na odbourání alkoholu. Pomohla nám proti kocovině?
ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Tablety Myrkl slibují, že tě dokáží zbavit kocoviny. Jejich složení na bázi probiotik podle výrobce urychlí odbourávání alkoholu až o 70 procent. Podrobili jsme je testu a zeptali se odborníků na jejich názor.

Švédský doplněk stravy Myrkl slibuje rychlejší odbourání alkoholu a lehčí průběh kocoviny případně její úplnou absenci. Kromě svěžejšího rána bez bolestí hlavy a žaludečních potíží výrobce tvrdí, že doplněk stravy po konzumaci dokonce zajistí více energie a zrychlené spalování kalorií. Na trhu jsou dostupné i další doplňky stravy slibující podobný efekt.

Jednu dávka dvou tablet ti má zaručit, že se i po požití alkoholu budeš druhý den cítit fresh. Balení o 30 kapslích vyjde na 850 korun.

Konzumace alkoholu má negativní účinky na fyzické zdraví a může negativně ovlivnit i tvoje duševní zdraví. Je důležité přistupovat k jeho užívání zodpovědně a s mírou. Pamatuj, že žádný doplněk stravy nenahradí nutnost opatrnosti při pití alkoholu.
Myrkl
Zdroj: Myrkl (Instagram)

Podle výrobce spočívá účinnost doplňku stravy ve složení, které tvoří probiotika, L-cystein a vitamín B12. Deklaruje taky vědecky testované přírodní složení, které je vhodné i pro vegany. „Myrkl je navržen tak, aby pomáhal tělu zpracovat alkohol ve střevech a chránil játra snížením toxinů, jako je acetaldehyd a kyselina octová, které musí tělo metabolizovat. Urychluje odbourávání alkoholu až o 70 %,“ uvádí distributor. Dvě tablety užité několik hodin před konzumací alkoholu by měly zajistit, že se po noci strávené nadměrným pitím nebudeš cítit jako po srážce s autobusem. 

Doporučeno
Boj o „puffíky“: Proč odborníci nesouhlasí s plánovaným zákazem e-cigaret Boj o „puffíky“: Proč odborníci nesouhlasí s plánovaným zákazem e-cigaret 12. září 2024 v 8:30

Abychom účinky popsali co nejkomplexněji, sami jsme doplněk otestovali a zároveň se zeptali na názor odborníků. Myrkl v minulých dnech otestovali dva naši kolegové, Samuel a Gabriel, kteří se s námi podělili o své zkušenosti.

Chceme vás upozornit, že osobní zkušenost dvou lidí nemusí odpovídat tomu, jaké účinky bude mít doplněk stravy na ostatní. Abychom se na věc podívali z širšího hlediska, oslovili jsme několik odborníků, kteří nám poskytli svůj názor.

Protože jsme slavili narozeniny kolegy a měli jsme takzvanou tour de bar, dal jsem si dvakrát negroni, jeden long island, dva gin toniky a jednoho panáka meruňkovice.

Ráno jsem se cítil mnohem lépe než obvykle

Samuel konzumuje alkohol v průměru jednou týdně, především v pátek nebo o víkendu. Od tabletek Myrkl měl před testováním velká očekávání. Zapůsobily na něj pozitivní recenze napříč internetem, ve kterých si lidé účinky přípravku pochvalovali.

Přípravek otestoval na jedné párty. Dodržel doporučené dávkování a dvě hodiny před prvním drinkem si vzal dvě tablety. „Protože jsme slavili narozeniny kolegy a měli jsme takzvanou tour de bar, dal jsem si dvakrát negroni, jeden long island, dva gin toniky a jednoho panáka meruňkovice. Míchal jsem to trochu páté přes deváté,“ okomentoval průběh svého večera.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak účinky popsali Samuel a Gabriel.
  • Doporučili by Myrkl ostatním lidem?
  • Splnil jejich očekávání a budou v jeho užívání pokračovat?
  • Jak hodnotí složení doplňku lékárník.
  • Co si o přípravku myslí gastroenterolog.
  • Jaké zásady je při konzumaci alkoholu nejlepší dodržovat.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 165845 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Vstupenka na koncert Aurora , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse