Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2024 v 11:45
Čas čtení 1:00
ČTK

Imagine Dragons se příští rok vrátí do Prahy, představí nové album

Imagine Dragons se příští rok vrátí do Prahy, představí nové album
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
HUDBA IMAGINE DRAGONS
Uložit Uložené

Americká kapela Imagine Dragons vystoupí 9. června příštího roku na pražském letišti Letňany, kde v rámci světového turné představí nové album Loom.

V Česku velmi oblíbená skupina naposledy vystoupila v Praze na jaře 2022, kdy její dva koncerty navštívilo celkem 120 tisíc fanoušků. Lístky vyprodala během několika dní.

Předprodej vstupenek v ceně od 1 790 korun začne 12. září. Akci tohoto typu přitom v Letňanech doprovázejí určitá dopravní opatření. V místě konání akce není možnost parkování a pro návštěvníky bývá posílená linka metra C.

Doporučeno
Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem 8. září 2024 v 8:30

Své šesté řadové album Loom vydali Imagine Gragons na začátku letošního léta. Desku produkovali společně s dlouholetými pracovníky, švédským produkčně-skladatelským duem Mattman & Robin.

„Práce na této desce byla jako horská dráha, ostatně jako vždy. Někdy písně vycházely ze smutku a bolesti, jindy z radosti. Osamělost, hledání, touha, hněv, láska...,“ přiblížil proces tvorby frontman Dan Reynolds.

Skupina Imagine Dragons vznikla v roce 2008. Jejími členy jsou zpěvák a bubeník Dan Reynolds, kytaristé Ben McKee a Wayne Sermon a bubeník Dan Platzman. Od svého vzniku zaznamenali pět po sobě jdoucích umístění v Top 10 žebříčku Billboard Top 200, a to s alby Night Visions, Smoke+Mirrors, Evolve, Origins a Mercury – Act 1.

Doporučeno
VIDEO: The Weeknd odhalil, jak bude vypadat další album. Podívej se na stream ze Sao Paula VIDEO: The Weeknd odhalil, jak bude vypadat další album. Podívej se na stream ze Sao Paula 8. září 2024 v 15:16

V České republice kapela vystupuje opakovaně. Před 11 lety jí stačil při vystoupení v Praze klub SaSaZu, o tři roky později již jejich mixu rocku, alternativy, popu a elektroniky aplaudovala vyprodaná pražská O2 arena. V červenci 2017 zahráli Imagine Dragons na ostravském multižánrovém mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava. O rok později v pražské O2 areně při světovém turné představili album Evolve. Cenou Grammy oceněná americká skupina při posledním vystoupení v Praze před dvěma lety propagovala album Mercury – Act 1.

Domů
Sdílet
Diskuse