Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2024 v 8:30
Čas čtení 3:49
Ondřej Jarůšek

Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem

Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Bojová organizace OKTAGON MMA uspořádala velký turnaj v Oberhausenu, který se stal dějištěm jedenácti skvělých zápasů. Podívej se, jak akce probíhala.

Tvrdé kockouty, škrcení, napínavé tříkolové bitvy i nejedno překvapení. Sobotní turnaj Oktagon 60 měl všechno, co by si fanoušci MMA mohli přát. Kromě německých jmen se na akci předvedli i slavní čeští a slovenští bojovníci a viděli jsme i jeden ženský zápas. Přestože turnaj před jeho konáním postihlo několik změn kvůli zraněním, diváci se dočkali velkolepé podívané.

Doporučeno
Paralympiáda lepší než olympiáda? Pět sportovců a výkonů posouvajících hranice, které musíš vidět Paralympiáda lepší než olympiáda? Pět sportovců a výkonů posouvajících hranice, které musíš vidět 7. září 2024 v 12:26
o60 oktagon60o60 oktagon60o60 oktagon60o60 oktagon60
Zobrazit galerii
(15)

Jubilejní 60. galavečer otevřel ženský zápas a vyvrcholení Projektu Y. V tom se proti sobě střetly Haifa Reso a Laura Kirtzel. Obě ve svých předchozích zápasech odcházely jako vítězky před limitem, velkou favoritkou však před sobotním bojem byla Kirtzel, která nakonec dle očekávání finále projektu ovládla. Bylo to však těsnější, než si mnozí mysleli. Zejména díky dominanci a kontrole na zemi Kirtzel přesvědčila dva ze tří bodových rozhodčích o své výhře a stala se tak šampionkou Projektu Y. Na celý zápas se můžeš podívat zde.

Český bijec úřadoval

První krev turnaje se prolila ve druhém zápase. Rozhodnuto bylo už po necelých třech  minutách. Český bojovník Bartl do zápasu vstoupil zostra a uplatnil své bohaté postojové zkušenosti. Po jednom z tvrdých úderů začal Solaja krvácet z nosu, Bartl však nepolevil a šel po ukončení. Salvu úderů Solaja neustál a nemohl se už bránit, proto rozhodčí zápas ukončil. Dvojnásobný otec Bartl tak oslavil návrat do vítězného sedla tím nelepším možným způsobem!

Doporučeno
Česká gymnastka přišla o život během turistického výletu. Bylo jí pouhých 23 let Česká gymnastka přišla o život během turistického výletu. Bylo jí pouhých 23 let 27. srpna 2024 v 10:25

O něco vyrovnanější duel nabídlo měření sil mezi Danilem Hromkem a Emirem-Canem Alem. Po dvou kolech viděli dva rozhodčí zápas jako remízu, v tom posledním však za delší konec tahal slovenský borec Hromek, který si tak nakonec pro sebe urval jednohlasnou výhru na body. Po boji poděkoval podporovatelům, zároveň poslal ale i pár ostrých slov těm, kteří mu přáli prohru. „F*ck you!“ vzkázal jim stručně. V Oberhausenu si připsal čtvrtou výhru kariéry.

o60 oktagon60
Zdroj: OKTAGON MMA

Zápas Cihad Akipa vs. Dominic Schober málem přinesl velké překvapení. V úvodu boj udělal favorizovaný Akipa chybu a ocitl se pod tlakem Schobera, krizový moment však ustál a začal postupně přebírat otěže zápasu. Uplatnil mimo jiné ostré low-kicky, které si na Schoberově noze začaly vybírat daň, ani ve třetím kole však nebyl Schober pořád ze hry a Akipovi nechtěl dát nic zadarmo. Přesto však favorit zápasu přesvědčil všechny bodové rozhodčí, od kterých si odnesl jednohlasnou výhru na body. Pro Akipu se jedná o první výhru v organizaci.

Zápasovou kartu před turnajem postihlo několik změn a jedním ze soubojů, které se domluvily na poslední chvíli, byl Hassan Shaaban vs. Kevin Enz. Boj zpočátku místy působil jako hra kočky s myší, přičemž sebevědomý Hassan si se svým soupeřem pohrával a provokoval jej. Příliš velké sebevědomí se mu však málem vymstilo, protože ve třetím kole se Enz dostal Shaabanovi do zad a ten měl co dělat, aby ubránil pokus o škrcení. Chvílemi se zdálo, že od nečekaného ukončení není Enz daleko. Nakonec se mu to však nepovedlo a Shaaban si odnesl výhru těsným poměrem 2:1 na body.

Doporučeno
Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu Oktagon odpálil bombu. Šampion Kincl se porve na obřím fotbalovém stadionu 19. srpna 2024 v 15:30

Německý borec Gjoni Palokaj to neměl před zápasem jednoduché. Asi třikrát se mu totiž změnil soupeř, nakonec proti němu stanul venezuelský bojovník Karol Jesus Arteaga, který měl za sebou pět výher a všechny ukončil před limitem. Jeho doménou jsou zejména submise, ty se mu však proti skvěle připravenému Palokajovi uplatnit nepodařilo. Tři kola ukončení před limitem nepřinesla, jasného vítěze ale ano. Tím se stal dominantní Palokaj, pro kterého se jedná už o čtvrtou výhru v řadě.

Kat českých bojovníků zvítězil

Docela rychlé ukončení však přinesl další zápas. V tom se proti sobě střetli český bojovník Max Handanagić a „Stone Eater“ Wahed Nazhand z Afghánistánu. A boj dlouhého trvání neměl. Po pár minutách prvního kola nasadil skvěle rozjetý Nazhand svému soupeři škrcení, ze kterého nebylo úniku a kterým přinutil Handanagiće souboj vzdát. Kat českých zápasníků Nazhand, který naposledy porazil Bahníka, tím pádem oslavil druhou výhru v organizaci, na jejíž půdě zatím nenašel přemožitele.

o60 oktagon60
Zdroj: OKTAGON MMA

Populární český fighter Jakub Bahník stanul v sobotu do největší výzvy své kariéry. V kleci se utkal s obávaným Marcelem Grabinskim, který pro něj byl dosud nejtěžším soupeřem. Bahník se s ním však vypořádal úspěšně. Souboj přinesl hned několik atraktivních výměn v postoji, větší aktivitu, přesnost a agresivitu však prokazoval Bahník, který zároveň předvedl i bezvadnou obranu před takedowny, o které se Grabinski opakovaně pokusil. Bodoví rozhodčí přiřkli výhru 2:1 Bahníkovi, který se tak mohl radovat ze svého dosud nejcennějšího skalpu.

Doporučeno
Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest Šéf Clashe pro Refresher: Růžička si musí odpykat trest 16. srpna 2024 v 8:30

Loket do zátylku i drsné KO 

Zápas mezi Jamiem Corderem a Milanem Ďatelinkou skončil už po 34. sekundách, bohužel ale tím asi nehorším možným způsobem. Domácí ranař trefil neúmyslně svého soupeře loktem přímo do zátylku, načež otřesenému Ďatelinkovi stihl zasadit ještě několik úderů do hlavy, než rozhodčí zápas přerušil. Po diskuzi rozhodčích byl nakonec boj vyhlášen kvůli faulu jako No Contest, tedy bez výsledku. Ďatelinku lékaři odvezli na nosítkách a aréna mu potleskem vyjádřila podporu.

Extrémně rychlý konec přišel i v dalším boji. Niklas Stolze na začátku prvního kola trefil přesnou kombinací bradu Matouše Kohouta, který zavrávoral, krátce nato pak dostal ještě tvrdé koleno na bradu, po kterém přišel poslední úder, kterým bývalý bojovník UFC Stolze zpečetil svou výhru a hlasitě si řekl o bonus za výkon večera. Takto výstavní KO proti Kohoutovi asi nikdo nečekal.

o60 oktagon60
Zdroj: OKTAGON MMA

Legenda padla v 1. kole 

Zlatý hřeb večera patřil legendárnímu Ivanu Buchingerovi a elitnímu bijci Lom-Alimu Eskielovi. Zápas byl vypsán na pět minut po pěti minutách, ukončení však přišlo ještě před koncem toho prvního. Buchingerovi se nepodařilo pořádně dostat do zápasu a od Eskiela schytal hned několik tvrdých úderů v postoji, které legendou otřásly. Bylo patrné, že v postoji má Němec navrch, což se záhy znovu potvrdilo, když slovenského mistra na submise složil u pletiva tvrdým knockoutem.

Z dosavadních 22 výher jde pro Eskiela už o 11. vítězství na KO/TKO a výhrou nad takto zkušeným soupeře, jakým je Buchinger, poslal varování všem dalším, kteří jej v budoucnu vyzvou. Když jeho pěsti najdou cíl, pošle k zemi kohokoliv.

Doporučeno
Conora McGregora ani letos v kleci neuvidíš. Šéf organizace UFC se vyjádřil k jeho návratu Conora McGregora ani letos v kleci neuvidíš. Šéf organizace UFC se vyjádřil k jeho návratu 14. srpna 2024 v 16:00
o60 oktagon60
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse