Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Luxottica.
dnes 2. října 2024 v 9:30
Čas čtení 1:46
Sponzorovaný obsah

S těmito slunečními brýlemi zazáříš v chladných měsících. Tohle jsou hot trendy pro podzim a zimu 2024

S těmito slunečními brýlemi zazáříš v chladných měsících. Tohle jsou hot trendy pro podzim a zimu 2024
Zdroj: Luxottica / Refresher
MÓDA SLUNEČNÍ BRÝLE
Uložit Uložené

Je čas vyměnit šaty a šortky za pletené svetry. Sluneční brýle ale ze šatníku rozhodně nevyřazuj.

Světový leader ve výrobě luxusních brýlí firma EssilorLuxottica představila kolekci podzim/zima 2024. Styly definované na nadcházející sezónu se inspirují světem sportu i tradičními designy. Kombinují jedinečnost s pohodlím tak, aby byl každý kousek nadčasový, a zároveň se hodil pro každodenní nošení. Vybereš si ten svůj?

Teplé tóny a 90’s vibe

Hlavním trendem tohoto roku je propojování společnosti a mazání hranic mezi generacemi, etniky i pohlavími. Každý módní kousek by tak měl svědčit především o svobodném vyjádření sama sebe a své jedinečnosti. Značky jako Dolce&Gabbana, Vogue nebo Oliver Peoples jdou tomuto trendu naproti a nebojí se experimentovat jak s různými materiály, tak s barvami i tvary. Inspiraci přitom nacházejí v ikonických a klasických designech.

Luxottica, sluneční brýle, doplňky
Zdroj: Luxottica / Refresher

Podzimní outfity tak doplní retro oválné tvary a elegantní výrazné cat-eyes se širokými obroučkami a bočnicemi. Minimalistické detaily nechají vyniknout bohaté kombinaci teplých tónů, jejichž základem je hlavně tmavě červená burgundy. Na ulicích ale uvidíme také více fashion gender-fluidní kousky s rovnějšími obrubami a tónovanými čočkami. Trendy jsou i nadále modely bez obrouček, které v kombinaci s jemnými barvami navozují ten správný 90’s styl.

sluneční brýle, doplňky
Zdroj: Luxoticca / Refresher

Sportovní design ve všedním světě

Sport se čím dál více stává součástí našich každodenních životů a tento fakt se pomalu ale jistě promítá také do módních trendů. Modely značek, jako jsou Oakley, Persol nebo Emporio Armani jsou tak vhodné nejen ke sportování, ale také k běžnému nošení jako luxusní módní doplněk. Ve sportovních kolekcích tohoto podzimu a zimy můžeme pozorovat kombinaci funkčních prvků s prémiovými materiály a pohodlným designem.

sluneční brýle, doplňky, móda
Zdroj: Luxottica / Refresher

Sluneční brýle spadající do tohoto stylu jsou typické především svými zaoblenými tvary, zrcadlovými čočkami a dalšími prvky určenými k podpoře sportovního výkonu. Jednodušší obdélníkové a čtvercové tvary pak oživují různě barevné čočky, které společně s luxusními materiály dodávají modelům na eleganci. Trendy budou i klasické modely „pilot“ a „navigator“ v různých odstínech modré, a to opět ve stylovém sportovním provedení.

sluneční brýle, Luxottica
Zdroj: Luxottica / Refresher

Barvou podzimu je cherry pop

Také třetí trend se inspiruje retro a vintage prvky, avšak halí je do moderního a luxusního hávu. Kombinace klasických tvarů s novými materiály a nápaditými detaily dává vzniknout jedinečným designům, které jsou nadčasové a zákazník se díky nim bude cítit naprosto výjimečně. Atmosféru podzimu pak navozují zemité tóny a hřejivě červená barva cherry pop. 

sluneční brýle, Refresher
Zdroj: Luxottica / Refresher

Podzimní trendy doplní ikonické 70’s pilotky ve tvaru kapky, které odrážejí současnou estetiku. Dámská varianta nabízí jemné růžovější tóny ve stylu boho chic, zatímco pánská efektivnější a jednodušší design. Čtvercové i oválnější modely brýlí pak sázejí na ozdobné detaily na bočnicích a zemité tóny, které kouskům dodávají nádech luxusu. Must-have této sezóny jsou sluneční brýle ve všech odstínech tmavě červené cherry pop – od burgundy přes klasickou třešňovou až po barvu vína, a to ve všech možných tvarech.

Luxoticca, sluneční brýle, doplňky
Zdroj: Luxottica / Refresher
nakupuj luxusní brýle
Domů
Sdílet
Diskuse