Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 17. října 2024 v 14:02
Čas čtení 1:01
Ondřej Mrázek

VIDEO: Nová Zlatovláska na prvních záběrech. Remake milované české pohádky dorazí do kin v lednu

VIDEO: Nová Zlatovláska na prvních záběrech. Remake milované české pohádky dorazí do kin v lednu
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nová verze oblíbené pohádky Zlatovláska z pera scenáristky Lucie Konášové poprvé odhaluje, jak bude vypadat její zpracování po více než 50 letech.

Tehdy ztvárnil hlavní roli Jiříka Petr Štěpánek, o něj ale diváci nepřijdou ani tentokrát. V nové pohádce se představí jako král, otec Zlatovlásky, a jeho roli převzal herec Tomáš Weber. Kromě něj se ve filmu objeví i Marek Lambora, Jasmína Houf, Ján Jackuliak, Marián Mitaš, Tomáš Matonoha či Jan Budař. Tvůrci nyní odhalují první teaser snímku, který dorazí do kin 23. ledna 2025.

V roce 1973 zařadila tehdy televizní pohádka Zlatovláska Petra Štěpánka coby Jiříka mezi herecké idoly. Nyní se oblíbený herec vrací v roli krále a v jeho původní roli mladíka bojujícího o přízeň zlatovlasé princezny se představí herec Tomáš Weber. „Je to pro mě velká pocta a vlastě to byla velká výzva, udělat klasiku nově a přitom respektovat českou pohádkovou tradici,“ vysvětlil Tomáš Weber, který je aktuálně k vidění v kinech například ve filmu Vlny Jiřího Mádla. „Tento scénář je samozřejmě trochu jiný než tehdy a počítá s velkým množstvím zvířat, která navíc mluví. I tady si jde Jiřík pro Zlatovlásku, ale doprovází ho zvířátka,“ dodal ke scénáři Petr Štěpánek.

Doporučeno
Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré 15. října 2024 v 15:00

Princeznu Zlatovlásku, o kterou Jiřík a Štěpán tak trochu soupeří, hraje mladá herečka Jasmína Houf. A i ta si pochvaluje spolupráci se zkušenějším kolegou. „Prostředí filmu je pro mě nové a Marek Lambora mi tak hodně pomáhal. Radil mi tak, že to nebylo sebestředné, o našich dialozích jsme diskutovali, svěřovali jsme si své nápady. Když jsem byla hodně nervózní a něco se mi nepovedlo, tak mě vždycky podržel. A navíc, je s ním neuvěřitelná sranda,“ svěřila se mladá Zlatovláska.

Premiéra Zlatovlásky je naplánována na 23. ledna 2025.

Domů
Sdílet
Diskuse