Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2015 17:02
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Filmový květen v kinech odstartuje letní blockbusterovou sezónu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Avengers, Mad Max, San Andreas, Tomorrowland a to zdaleka nekončíme. Květen bude prvním měsícem letošního roku, který zatíží naše peněženky skrz pokladny kin.

Sluníčko zasvítilo, objevili se první sportovci, ale značná část lidí, kteří čtou tyto řádky, mají radost z něčeho jiného. Kromě toho, že už za tři týdny dorazí třetí Witcher, začíná se nám i blockbusterová sezóna v kinech! Komiksovky, sci-fi, katastrofické filmy, fantasy. Vybere si každý. Furious 7 máme za sebou. Avenger jsou však stále před námi, i když teď nám je jasné, že velmi nadšeni z nich nebudeme. Co přijde ale potom?

1. It Follows (7. 5.)
Jeden žánr jsem přece jen nezmínil. Nejde ale o blockbustery. Horory si své místo najdou v jakémkoliv ročním období a důkazem toho jsou i dva příklady v měsíci květnu. Tím prvním je mysteriózní horor/thriller It Follows. Ten si z festivalů odnášel vcelku pozitivní reakce. Že to nebude obyčejná tupá lekačkami nás přesvědčily již první trailery. sama synopse vzbuzuje pozornost. Když se mladá žena rozhodne trochu si užít, nastanou komplikace. Nemoc přenášená sexem bude mít za následek, že ji začne pronásledovat "ďábel". Zdá se, že jediný způsob, jak se toho zbavit, je přenést nemoc "dál". V hlavní roli se představí Maika Monroe, která jen nedávno doplnila herecký ansámbl pro Independence Day 2 od Rollanda Emmericha.


2. She’s Funny That Way/Je prostě báječná (7. 5.)
Abychom potěšili i zamilované párečky nebo jednotlivce, kteří si chtějí od výbuchů trochu odpočinout, máme tu romantickou komedii s Jennifer Aniston, Owenem Wilsonem, Imogen Poots nebo Willem Forte-m (Last Man on Earth). Příběh mluví o Elisabeth, tak trochu lesbě vydělávající si nejstarším řemeslem, aby tak získala peníze potřebné pro kariéru herečky v New Yorku. Když ale poprvé vstoupí na Broadway, rychle si uvědomí, co ji to vlastně bude stát.


3. Pitch Perfect 2/Ladíme 2 (14. 5.)

Hudební komedie nebude pravděpodobně ničím jiným, než béčkem cíleným pro masy, avšak pokud si někdo jde do kina odpočinout od celé akce a snaží se trochu vypustit páru, možná je pro něj toto to pravé ořechové. Vzhledem k "úspěchu" jedničky ale můžeme tušit, že někoho to do kina přece jen vcucne, i když tomu v tuzemsku nedává prostor téměř nikdo. A my výjimkou také nebudeme. Kromě jiných hrají i Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Brittany Snow, Alexis Knapp nebo Hailee Steinfeld.

4. Mad Max: Fury Road (14. 5.)
Můj černý kůň. Vlastně, černý kůň drtivé většiny filmové fanoušky, kteří se chtějí nechat v kině překvapit. Zapomeňte na Furious 7, skutečný vysoko-oktanový adrenalin zažijete s Tomem Hardym, Charlize Theron, jejich nepřáteli s neuvěřitelnými stroji poháněnými (nejen) čtyřmi koly. O Maxovi jsme toho napsali již příliš mnoho na to, aby si jeho existence nebyl někdo vědom. Čeká nás brutální akce, kolosální destrukce, bláznivé akční sekvence, minimum dialogů, no prostě více než 2 hodiny čisté popcornové zábavy. A teď mám pocit, že to ve mně zanechá mnohem větší wow dojem, než Age of Ultron.

Kromě jiných hrají Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley nebo Zoë Kravitz. Soundtrack složil Junkie XL a režíroval opět George Miller. Fury Road nám teprve včera nabídlo finální trailer, pokud chcete o snímku vědět víc, klikněte sem.

5. Tomorrowland (21. 5.)

Fantazii Bradovi Birdovi, režisérovi pixarovských animáků, jako například Ratatouille, Úžasňákovi či Mission Impossible: Ghost Protocol, upřít nemůžeme. Když se tedy rozhodl natočit Tomorrowland, sci-fi fantasy s Georgem Clooneym, Hughem Lauriem a mladou Britt Robertson, každý jaksi zbystřil pozornost. Trailery toho z akce mnoho neodhalily, takže jsme skutečně zvědaví, co si na nás Disney schovalo do kina. Britt Robertson si zahraje moudrou a optimistickou adolescentku Casey. Ta se spolu s Frankem (Clooney) vydá na nebezpečnou pouť s cílem objevit záhadné místo, nacházející se někde v čase a prostoru. Toto místo je známé jako Tomorrowland a všechno to, co bude muset ústřední dvojice podstoupit, změní nejen je, ale i celý svět.


6. Poltergeist (21. 5.)
Na začátku jsem zmiňoval, že It Follows nebude jediným projektem, co má premiéru v květnu, který bude spadat do žánru hororů. Remake více než 30-letého originálního hororu z pera Stevena Spielberga nabídne trochu jiný přístup, ale stále půjde o totéž. Ze záběrů níže víme, že po přestěhování rodinky do nového domova se začnou dít podivné věci. Duchové unesou dceru rodičů (hrají Sam Rockwell a Rosemarie DeWitt), ti se rozhodnou najít "odbornou" pomoc a lov na duchy tak může začít.

7. San Andreas (28. 5.)

Katastrofický blockbuster San Adreas s Dwaynem Johnsonem, který na nás chrlí "epické" trailery, se přiřítí do kin za měsíc. Upřímně, teď asi víme, kam ho zařadíme. Lehce nadprůměrný kousek s hodnocením okolo 6-7. Stále to ale může být zábavné a hlavně skvěle zpracované díky náročným a drahým akčním sekvencím.

Hlavní roli si střihl The Rock. Jeho postavu zastihne nejničivější zemětřesení na Zemi ve chvíli, kdy je ve vzduchu, v pohodlí své helikoptéry. Jeho ex-manželka a dcera ale potřebují pomoc. Můžeme očekávat čistou survival akci, přesouvání z bodu A do bodu B za pomoci mnoha, sotva zprovozněních vozidel a epické CGI efekty. Hrají Carla Gugino (Dwaynova ex), Alexandra Daddario (jeho dcera) a nějací obětní beránci. Režíruje Brad Peyton. S tím Dwayne zkušenosti díky fantasy pohádce Journey 2: The Mysterious Island (pokračování Cesty do středu Země - Brendan Fraser).


8. Samba (28. 5.)
Olivier Nakache a Eric Toledano. To jsou jména dvou režisérů - autorů neuvěřitelného francouzského dramatu/komedie Intouchables před čtyřmi lety. Znovu se spojili, aby nám přinesli se stejným hercem (Omar Sy) pocit radosti, ale i smutku. Samba (Omar Sy) a Alice (Charlotte Gainsbourg) jsou oba životem utrápení jednotlivci, nemající úspěch ani v profesním, ani v soukromém životě. Jejich společné setkání se ukáže jako rána osudu, která potenciál vytrhnout je z každodenního stereotypu. On je totiž ve Francii již 10 let nelegálně, přičemž její prací je takové lidi deportovat zpět.


9. Hot Pursuit/Divoká dvojka (28. 5.)

Sofia Vergara a Resee Witherspoon. To je dvojice, která se nám pokusí přinést buddy komedii, jaká tu ještě nebyla! Prociť tu ironii. Děj sleduje dobrodružství policistky (Reese Witherspoon), která má za úkol ochránit temperamentní vdovu drogového dealera (Sofia Vergara). Bok po boku vyrazí na cestu, na níž se snaží uniknout před zločinci a nepoctivými policisty. Co je z toho cítit? Průšvih. A právě to je výhoda této komedie. Může jen překvapit. Je jen na vás, jestli tomu dáte šanci a zajdete do kina.


Na závěr již tradiční otázka: Které filmy určitě nevynecháte a kterým se v kině raději vyhnete? V každém případě, třeba šetřit penízky, léto bude ještě nabitější a vám slibuji, že se v kině vydatně pobavíme.

Domů
Sdílet
Diskuse