Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2015 17:31
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Červenec v kinech bude plný akce, humoru a vypocené krve

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Southpaw, Ant-Man, Mission: Impossible V a mnohé další filmy nás čekají i v našich kinech. Blockbusterové léto je tady!

Trochu jsme se opozdili, ale lepší pozdě než nikdy, ne? Červenec v kinech znamená definitivní nástup blockbusterů, kterých bude skutečně hodně. Užijeme si akci, humor, své si najdou jak muži, tak i ženy, ale zejména děti díky Mimoňům. Vrací se Arnie a s ním i Terminátor. Tento měsíc je skutečně neuvěřitelně nabitý, no a my se vám ho pokusíme v krátkosti představit. Pojďme tedy na to.

1. Ted 2 (2. 7.)

Nejlepší komedie roku? S největší pravděpodobností ano, nic jiného nemá velkou šanci MacFarlanův projekt pokořit. Já osobně jsem se náramně bavil, se mnou i celé kino, ale tržby se nezdají být nejlepší. Třetí část je celkem sporná, ale do té doby hraje v kinech ještě dvojka, a já vám radím, abyste na ni zašli. V ní se Ted snaží o šťastné manželství a později i o otcovství, s čímž však přijdou velké problémy nejen s úřady. Ty mají s méďou velké problémy, ale ten má po svém boku zhuleného hromového kámoše Johnnyho. Skvělý humor, nenáročný děj, sympatické herecké výkony a camea. I to zdobí sequel o mluvícím, drzém a drogově závislém plyšákovi.



2. Terminátor Genisys (9. 7.)

Arnie se vrací a možná i naposledy. Vše bude záležet na tržbách, jelikož kvalitou 5. část do univerza Terminátorů propadla. Příběh byl vyspoilerovaný už dávno před premiérou, režie stojí údajně za nic (od Alana Taylora se nic jiného ani čekat nedalo) a Jai Courtney je klasicky tragický, avšak Hollywoodu je to jedno a i nadále jej obsazuje do blockbusterů. Arnie to údajně celé drží pohromadě, akce není podle všeho ničím výjimečná, přitom je určena i pro ty nejmenší, protože film získal rating PG-13. Jediný důvod zajít si na nového Terminátora tkví asi jen v Arniem. Ukecá vás?


3. Daleko od hlučícího davu  (9. 7.)

Možná se divíte, proč dáváme prostor tomuto americko-anglické dramatu. Největším důvodem je režisér Thomas Vinterberg, který se před třemi lety postaral o jeden z nejsilnějších dramatických zážitků kinematografie zvaném Jagten/Hon. Tentokrát ale neobsadil Mikkelsena, ale zcela neokoukané herce. Romantické drama zasazené do druhé poloviny 19. století nabídne příběh mladé a krásné svobodomyslný ženě. Ta zdědí po svém strýci usedlost ve Wessex, o kterou se musí starat, ale to nedokáže sama, a tak si musí najít manžela.


4. Magic Mike XXL (16. 7.)

4. film v seznamu, z toho 3. pokračování. Nuže, Hollywood v posledních letech rozhodně originalitou a kreativitou neoplývá. I když jsou to tvůrci, kteří jsou toho schopni, studia raději sázejí na jistotu a kopu vydělaných penízků. Dvojka Magik Mikea nabídne více všeho. Více existenčních myšlenek, více striptýzu, víc chlapů, více vzrušení a pravděpodobně i více tance. Pokud se chcete zavděčit přítelkyni, případně si něco vyžehlit, zajděte na premiéru, zcela jistě si pořádně šplhnete. Channing je jednoduše jistotka.


5. Ant-Man (16. 7.)

Nejmenší (s potenciálem být největší, fanoušci komiksů vědí) hrdina Marvelu a člen Avengers se konečně připojuje k MCU. Nejproblematičtější filmový projekt Marvelu překonal všechny své nástrahy a dostává se do kin. Zatímco ještě před půl rokem Ant-Manovi nikdo nevěřil (včetně mě), dnes už je situace jiná a mravenčí muž aspiruje na jeden z těch podařenějších filmů z MCU. Samozřejmě, nebudeme předbíhat a počkáme si na premiéru, ale docela tomu věřím. Ant-Mana snad představovat netřeba, ale alespoň v krátkosti: Jde o superhrdinu, který se dokáže zmenšovat na úroveň mravenců a také s nimi komunikovat. Mezi komiksem a filmem je několik důležitých rozdílů, přičemž i Ant-Manův soupeř bude jeho komiksové alter-ego, Yellowjacket, kterého hraje Corey Stoll a dokonce je chválen. 


6. Pixels (23. 7.)

Při ohlášení tohoto snímku jsem se nesmírně těšil. Tvůrci se měli nechat inspirovat skvělým kraťasem, ale jakmile se oznámila účast Adama Sandlera, všechny naše naděje pro natočení skvělého filmu byly ztraceny. Koncept a myšlenka samotná je úžasná, ale zpracování bude zřejmě tragické, stejně jako trapný humor a abnormální množství doslova hluchých scén, přičemž vícerých jsme se dočkali už v traileru. Mohlo jít o skvělou nostalgickou jízdu, ale takto to zřejmě bude CGI výplach útočící na naše krásné vzpomínky z dob dětství. Kéž bych se mýlil, ale to by musel být film úplným opakem trailerů. A tak to nebývá v případě, že jsou trailery špatné.


7. Papírová města/Paper Towns  (23. 7.)

Pokud tedy máte na tento den chuť zajít si na něco s přítelkyní, asi bych raději zkusil romantické drama Paper Towns od režiséra Jakea Schreiera (Robot and Frank) podle knižní adaptace od Johna Greena (Hvězdy nám nepřály... to skutečně tyto knihy píše chlap? Damn...). Jednu z hlavních rolí si zahraje Cara Delevingne, jejíž postava po nečekaném dobrodružství se svým sousedem zmizí. Quentin ale rychle zjišťuje, že mu jeho platonická láska zanechala pár odkazů.


8. Southpaw/Bojovník (23. 7.)

Pro mě osobně nejočekávanější film měsíce. Gyllenhaal v roli psychicky zničeného boxera vypotí své nejtěžší kapky krve v dramatickém souboji s životem a také v ringu. Trailery toho vyzradily hodně, já se pokusím ale nespoilerovať, a tak vám jen řeknu, že nás čeká klasické schéma sportovce na vrcholu, následně sportovce psychicky zdeptaného a na závěr člověka odhodlaného vrátit se zpět do života a na první příčky. Kromě Gyllenhaala uvidíme i krásnou Rachel McAdams, Ritu Oru, 50 Centa, Naomi Harris nebo Foresta Whitakera.


9. Mission: Impossible V: Rogue Nation (30. 7.)

Letošní červenec je velmi silný i z důvodu, že je v něm hned 5 víkendů, což by mohlo pomoci i rekordním tržbám. Měsíc uzavře 5. díl Mission Impossible o neporazitelném agentovi Ethanovi Huntovi. Ten si tentokrát vyšlápne na teroristickou organizaci Rogue. Pomáhat mu bude Simon Pegg, Ving Rhames, Jeremy Renner nebo Rebecca Ferguson. Uvidíme ale i Aleca Baldwina. Režíruje Chris McQuarrie (Edge of Tomorrow, Jack Reacher, Valkýra). Očekávat můžeme skvělou akci, sympatického Toma Cruise v jeho životní roli, pár hlášek, no zkrátka další skvělý Mission: Impossible film.

Jak můžete sami vidět, červenec bude nesmírně silný a započne tak nesmírně nabitou blockbusterovou sezónu. Sice to bude slabší než příští rok, ale i tak se můžeme těšit na skutečné pecky, které mají potenciál lámat rekordy v tržbách, no a některé mohou uchvátit i samotnou kvalitou. Kromě výše představených snímků uvidíme i dramata jako Slepá, Lví srdce, Věčně mladá, horor Když zvířata sní, pohádku pro ty úplně nejmenší - Malý dráček, no a v neposlední řadě také tak trochu mysteriózní drama Irrational Man s Emmou Stone a Joaquínem Phoenixem v hlavních rolích. Tak, co si nenecháte ujít a co naopak vynecháte a proč? V každém případě, filmy vybírejte uvážlivě. Další měsíc to nebude o nic chudší.

Domů
Sdílet
Diskuse