Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2016 20:31
Čas čtení 0:00
call_me_andy

Amazon a technologičtí giganti se spojili, aby automaticky doručovali zásoby až domů!

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Umíte si představit nádherný svět, kde vám přístroje automaticky oznámí, že došla náplň, potřebná k jejich užití? Amazon tento svět právě uvedl na trh.

Amazon již několikrát dokázal, že je oproti jiným internetovým e-shopům rapidně napřed. Uvedl na trh vlastní televizi, čtečku knih, mobilní telefon či tablet a to vše chce dopravovat pomocí dronů, jejichž použití v reálném životě teprve testuje. Teď chce ale svůj náskok oproti konkurenci ještě zvýšit, minimálně v USA. Nedávno uvedl na trh krabičku Amazon Dash Button, kterou teď vybavil rovnou některé partnerské produkty.

Amazon a technologičtí giganti se spojili, aby automaticky doručovali zásoby až domů!

Samotný Amazon Dash Button představuje jednoduché tlačítko, které připevníte na vhodné místo ve spíži, kuchyni, koupelně, obýváku či kdekoliv jinde, spárujete ho pomocí Wi-Fi s e-shopem, a jakmile vám dojdou zásoby, například pracího prášku, tak pouhým zmáčknutím tlačítka odešlete do Amazonu zprávu, že došel prací prášek. Největší americký e-shopový gigant tuto zprávu zaznamená a k domovu vám již míří balíček s pracím práškem. Amazon naštěstí myslel na to, že zákazník může mít malé děti a ty toho mohou využít, či použít tlačítko jako nástroj hry a objednat zásoby, které nepotřebujete. Proto je tlačítko spárované také s vaším mobilním telefonem a každou objednávku potvrzujete vy sami. 

Amazon teď ale přišel s krokem, který od něj asi nikdo nečekal. Dohodl se s největšími hráči na trhu v oblasti péče o domácnost (Samsung, Whirlpool, Brita či GE) a integroval funkce tlačítka přímo do jejich produktů. Tudíž dnes vám tiskárna oznámí, že dochází toner a již zítra může být inkoust před vaším domem. Vše je opět pojištěno potvrzením objednávky v mobilním telefonu či tabletu.

Amazon a technologičtí giganti se spojili, aby automaticky doručovali zásoby až domů!

Samostatné tlačítko pořídíte na webu Amazonu za $4.99 v různých provedeních, podle druhů produktů, které vám mohou v domácnosti chybět. Jestliže chcete mít funkci tlačítka přímo v zařízení, zde naleznete kompletní seznam přístrojů, které ho obsahují, včetně detailního popisu funkcí a ceny. 

Domů
Sdílet
Diskuse