Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2016 17:18
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 6s rozdrtil ve výkonu Samsung Galaxy S7. Novince nepomohl ani špičkový hardware

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Android vs. iOS

Disponuje tou nejlepší hardwarovou výbavou, jakou na trhu s chytrými telefony momentálně najdeme, ale i tak nestíhal půl roku starému modelu od konkurenční značky. Nový Galaxy S7 edge změřil své síly s jinými hi-tech telefony včetně 5.5palcového iPhone 6s Plus od Apple, kde všechny fanoušky jihokorejského výrobce pořádně zaskočil. Nejnovější počin z dílny Samsungu má totiž znatelně slabší výkon než zmiňovaná iOS alternativa, která byla představena loni v září. Nepomohla mu dokonce ani dvojnásobně větší kapacita operační paměti RAM či špičkový čipset vyhotovený moderním 14nanometrovým výrobním FinFET procesem. Síla jednoduše spočívá „symbióze“ softwaru s hardwarem, a ne jen v jednom z těchto dvou aspektů výbavy.

Test výkonu byl tentokrát zaměřen na simulaci dennodenně vykonávaných činností - tedy rychlost reakcí elektronického mobilního zařízení při spouštění a přepínání nainstalovaných aplikací. Všechny čtyři kousky (iPhone 6s Plus, Galaxy S7, Nexus 6P a Moto X Pure Edition) prošly obnovením továrních nastavení a obsahovaly pouze ty nezbytné aplikace. A protože v tomto případě z velké části záleží i na optimalizaci operačního systému, Android s problémovou grafickou nadstavbou TouchWiz, kterou najdeme ve všech smartphonech od společnosti Samsung, si proto moc dobře nevedl. Rovněž je třeba brát v úvahu, že některé smartphony umožňují měnit dobu trvání animací. Náskok byl ale tak velký, že to příliš významnou roli nehrálo. Ve výsledku se také zapsalo rozlišení displeje. V případě iPhonu jde o Full HD panel, Galaxy S7 edge nabízí až Quad HD, což mohlo rychlost jeho reakcí mírně zpomalit. Celý test, za kterým stojí YouTuber Jerome Ortega, najdete ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse