Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2016 v 17:51
Čas čtení 0:00
Marek R.

McDonald’s přibalí k Happy Mealu hodinky na měření aktivity, aby děti spálily kalorie z jejich produktů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americké a kanadské děti se na čtyři týdny musí rozloučit s hračkami.

McDonald’s je nesmírně oblíbená síť fast foodů i u nás v Česku, a přestože čelí nejedné kritice za jejich nezdravá a kalorická jídla, i tak v téměř každé pobočce naleznete vždy plno lidí. Jednou za čas si však dát jídlo z tohoto řetězce opravdu neuškodí, navíc, jak bývá zvykem u amerických restaurací, podávají přesné informace o kaloriích a podrobnostech u jejich produktů, a tak člověk přesně ví, co si dává do úst.
 
Jedním z marketingových tahů, jak přilákat rodiny s dětmi, je i oblíbený Happy Meal, kterému podlehlo nejedno dítě i v Česku, a to díky hračkám, které jsou jeho součástí. Aktuálně se však kanadské a americké řetězce vydaly úplně jiným směrem a při příležitosti olympijských her si řekly, že se konečně budou zajímat i o zdraví svých nejmenších zákazníků a Happy Meal tak již nebude obsahovat hračku, ale jakési hodinky na měření aktivity s názvem “STEP-it”. Ty nebudou obsahovat žádné skvělé funkce, jejich jediným úkolem bude totiž jen blikat, a to vzhledem k úrovni aktivity, kterou děti vykonávají. Pokud to tedy bude nějaká lehká činnost, budou blikat pomalu, pokud namáhavější, blikání se zrychlí.

“Step-it is in line with McDonald’s general philosophy for Happy Meal toys, which is to make toys that encourage either physical or imagination-based play."

 

Tato nová "hračka" bude dostupná v růžové, žluté, modré, zelené, oranžové a červené barvě po dobu čtyř týdnů a snad tedy alespoň trochu motivuje děti k aktivitě a díky intenzitě blikání budou soupeřit, čí zařízení bliká více.

McDonald’s přibalí k Happy Mealu hodinky na měření aktivity, aby děti spálily kalorie z jejich produktů
Domů
Sdílet
Diskuse