Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2016 14:58
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Run The World: Parta Čechů tě vezme na dechberoucí místa, kam se člověk běžně nedostane

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová dokumentární série v podání 13 mladých lidí, která prozkoumá evropské místa s fotoaparátem a touhou dostat se na nepřístupná místa.

Už před více než třemi měsíci jsme vás informovali o zajímavém projektu s titulem Run The World, jehož autoři se rozhodli procestovat evropské metropole s fotoaparátem a touhou dostat se na místa, kam běžná noha za žádných okolností nevkročí. Za celým projektem stojí česká dvojice Adam Bakay a Petr Simon, přičemž minimálně o snímcích prvního jmenovaného jsme vám již pár článků přinesli. Kluci věnovali posledních pár měsíců cestování po Evropě a sbírali inspirativní rozhovory s podobnými nadšenci, kteří prostřednictvím svých objektivů dávají ostatním na města úplně jiný pohled. Postupně se jim podařilo procestovat Berlín, Amsterdam, Vídeň a samozřejmě i Prahu a Bratislavu, přičemž v každém z těchto míst se našel alespoň jeden urbex fotograf či urban explorista s nadšením pro nepřístupné lokace.
 
Podle slov kluků se nejznámější místa pro realizaci podobných projektů nacházejí v Americe či Asii, od čehož se pochopitelně odvíjí i počet nadšenců. Tvůrci si pro nás připravili už i krátký trailer, který jistě zaujme. Celý dokumentární film by měl spatřit světlo světa ještě letos a jistě vás o jeho vydání budeme informovat. Ten vzniká i za spolupráce Pima Brandse, Flash Fakera a Vasylyi Rusyna. Hudbu si zase na starosti vzal NobodyListen, a tak vše nasvědčuje tomu, že půjde o opravdu velkou věc.

Domů
Sdílet
Diskuse