Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2016 22:05
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Hokejisté Slavie Praha odmítli nastoupit na zápas kvůli ohlášenému propouštění hráčů. Klub musel narychlo povolat juniorku, která dostala pořádnou nakládačku

SPORT
Uložit Uložené

Hokejisté z Prostějova si Slávisty pořádně vychutnali.

Hokejisté Slavie Praha se po neúspěšné sezoně 2014/2015 museli poroučet z nejvyšší české hokejové soutěže a sestoupit o kategorii níže do první ligy, jejíž vody brázdí momentálně druhým rokem. V uplynulé sezoně se neúspěšně pokoušeli vrátit zpět mezi elitu, ale na cestě za vytouženým cílem je soupeři zastavili až v baráži o extraligu. Momentálně se však klub nemůže plně koncentrovat na postupové cíle, jelikož je v současnosti více trápí otázka financí. Není žádným tajemstvím, že více hráčů nedostalo od svého klubu zaplaceno (má jít o více než 350 000 korun pro devět hráčů) a aby toho nebylo málo, vedení ohlásilo propouštění více hokejistů.
 
To se však Slavistům nelíbí, což dali jasně najevo ve včerejším zápase proti Prostějovu. Celý A-tým se totiž zápas rozhodl bojkotovat a na utkání do Prostějova nevycestoval. Vedení klubu, jehož skalp si hráči přejí nejvíce, tak muselo narychlo povolat juniorské mužstvo. Nicméně, juniorská liga a mužská soutěž jsou přece jen jiné svou náročností, technikou či tvrdostí, což na vlastní kůži mladí hokejisté i pocítili. Od Jestřábů dostali nakládačku v poměru 13:0. Na obhajobu mladíků však třeba říci, že v ten samý den dopoledne měli odehraný zápas juniorské soutěže proti Jihlavě, a tak není se čemu divit, že pod tíhou únavy nedokázali na ledě svému soupeři konkurovat. Snaha se však cení, což ocenilo potleskem i domácí publikum. Bude zajímavé sledovat, jak se celá situace nakonec vyvine. Souhlasíte s jednáním hokejistů? Budeme rádi, pokud svůj názor vyjádříte v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse