Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2016 17:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Malý orangutan Mingky strávil rok přivázaný ke stěně. Musí objímat sám sebe, aby vůbec usnul

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vše jen kvůli tomu, aby pobavil lidi.

Člověku se někdy až rozum zastavuje při pohledu na to, jací dokážou být ostatní lidé krutí. Svědčí o tom i otřesný příběh z daleké Indonésie, kde se ještě maličký orangutan Mingky dostal do rodiny, která ho přibližně rok držela řetězem přivázaného ke stěně mezi dvěma domy. Jeho příběh začal před více než rokem, když ho při procházení lesem objevili lovci a protože se Mingky jevil jako sirotek bez přítomnosti rodičů či sourozenců, vzali ho z lesa pryč a neznámo jak, nakonec skončil v zmíněné rodině.

Mingky trávil většinu času opuštěný, o samotě a ve studeném nehostinném prostoru mezi domy, odkud ho jeho nový majitel pouštěl pouze v případě, že se konala nějaká rodinná oslava, nebo měly jeho děti chuť pohrát se s ním. Aby Mingky přežíval, krmili ho kousky ovoce a čas od času se dostal i ke kouskům rýže, což mu samozřejmě nemohlo stačit a ve svém prostoru trpěl. Naštěstí se ho podařilo vypátrat organizaci věnující se záchraně orangutanů s podobnými smutnými osudy a s pomocí místní policie byl Mingky z domu odebrán a umístěn do útulku, kde se ho v následujících týdnech pokusí opět postavit na nohy správnou stravou a péčí. Mingky totiž ztratil veškerou důvěru vůči lidem a byl agresivní vůči svým zachráncům, protože se bál, co s ním budou dělat. Při jeho nálezu zděšení zachránci dokonce viděli, že Mingky objímal sama sebe, aby se mu vůbec podařilo usnout. V ideálním případě bude po určité době smutný orangutan vypuštěn zpět do volné přírody a my doufáme, že to takto šťastně nakonec i skončí.

Domů
Sdílet
Diskuse