Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2016 17:16
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Američané zadrželi 2 tuny kokainu za 70 milionů dolarů v moderní ponorce. Pašeráci ji proto chtěli rychle potopit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Způsoby pašování procházejí obměnami.

Pobřežní hlídka Spojených států amerických nikdy nespí, o čemž se neustále přesvědčují pašeráci drog. Jen před pár dny právě příslušníci této organizace promluvili k veřejnosti a hrdě oznámili, že se jim nedávno podařilo zadržet až 2 tuny kokainu v hodnotě přes 73 milionů dolarů, neboli 1,8 miliardy korun. Nešlo však jen o takový obyčejný zásah, protože způsoby pašování drog na americkou půdu se v za poslední desetiletí několikanásobně zefektivnily a drogy se do USA nedokážou dostat obyčejnými letadly jako za dob Pabla Escobara.

Američané zadrželi 2 tuny kokainu za 70 milionů dolarů v moderní ponorce. Pašeráci ji proto chtěli rychle potopit
Zdroj: youtube - ABC 10 News

Nedaleko pobřeží Mexika se americké Pobřežní hlídce podařilo zachytit skupinu pěti mužů plující společně s mohutnou ponorkou. Čteš správně, dvě tuny kokainu chtěli do USA dostat uskladněné v plavidle ponořeném pod vodní hladinou a nešlo přitom o první setkání s takovou ponorkou, ale snad o to nejpamátnější a nejúspěšnější. Když pašeráci spatřili blížící se americkou loď, okamžitě se pokusili ponorku znefunkčnit a potopit, aby zabránili Američanům v zabezpečení drog, avšak to se jim nepodařilo a skončili v poutech. Kromě této nejzajímavější protidrogové akce na moři se Pobřežní hlídka pochlubila i rekordním rokem od loňského října, během kterého zadrželi přes 200 tun kokainu, zatkli až 585 pašeráků a celková hodnota zabezečené drogy se vyšplhala na přibližně 5,6 miliardy dolarů, což se již za úspěch jednoznačně považovat dá.

Domů
Sdílet
Diskuse