Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2016 20:41
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Kina se stanou naším děsivým, zábavným i dechberoucím domovem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První část s 25 filmy, které v redakci řadíme mezi ty nejočekávanější.

Je prosinec a všechny weby se již tradičně budou jednak ohlížet za rokem 2016, jednak představovat ten další. My vám review články roku 2016 přineseme až v průběhu ledna, do konce aktuálního měsíce tak očekávejte další podobné články. Dnes se podíváme na první 25 z 50 nejočekávanějších filmů příštího roku, přičemž pro vás vybíráme i seznam méně známých, ale potenciálem obrovských snímků, podíváme se i na chystané komiksovky a také celovečeráky založené na různých knižních příbězích. Bude toho ještě dost, přičemž jsme vám již přinesli výběr nejočekávanějších animáků a sci-fi. Konkrétní data premiér sem psát nebudeme. Všechny počiny ze seznamu níže se totiž ocitnou i v našem pravidelném preview měsíčních premiér. A teď už začněme.

1. Jumanji 

The Rock, Kevin Hart, Karen Gillan a Jack Black. Toto je ústřední čtveřice herců, jejichž otěže převezmou v realitě stolní hry 4 děti. Postupně s nimi budou zkoumat džungli plnou příšer a smrtelných nástrah. I o tom bude reboot Jumanji, kterým chtějí tvůrci včetně The Rocka vzdát čest původní snímku s již zesnulým Robinem Williamsem. První trailer stále nedorazil, ale očekávat můžeme dobrodružnou akci s nějakým tím humorem.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Kina se stanou naším děsivým, zábavným i dechberoucím domovem
Zdroj: Sony


2. Weightless
 

Weightless je hudební drama Terrence Mallicka, kde si Ryan Gosling zahraje spolu s Christianem Balem, Michaelem Fassbenderem a dalšími jako například Cate Blanchett, Rooney Mara, Natalie Portman, Haley Bennett, Wes Bentley, Van Kilmer, Clifton Collins, Boyd Holbrook či Benicio Del Toro. Ani si nepamatuji, kdy jsme naposledy viděli takové nabité herecké obsazení. Mallick měl své lepší i horší období, přičemž jeho poslední počin Knight of Cups nedopadl zrovna nejlépe.


3. Allied
 

Spojenci Roberta Zemeckise už mají venku i nějaké recenze. Podstatnou informací je, že nejde o žádný průšvih a celkem možná se nám jeho dramatický thriller bude více než líbit. Kromě osvědčených tvůrců se naše pozornost soustředí hlavně na Brada Pitta a Marion Cotillard v roli britských špionů během druhé světové války. Bohužel, něco se zvrtne a pro zamilovaný pár to nedopadne nejlépe.


4. Split
 

Shymalan se dost možná vrací do hry. Jeho Visit dopadlo v recenzích více než nadprůměrně, přičemž psychologický thriller Split je chválen ještě více, nemluvě o tématu a hlavním herci. James McAvoy ve snímku ztvární člověka s disociativní poruchou osobnosti (díky Zuš). V jeho hlavě žije 23 různých osob, všichni se jaksi shodují v tom, že unést tři mladé dívky je dobrým nápadem. Více vám napoví trailer.

5. Founder 

Příběh o tom, jak Ray Croc, americký obchodník se slovenskými kořeny, přebral know-how McDonald's a stvořil největší síť fasfoodů na světě. Founder je typickým filmem aspirujícím na Oscara. Jde o skutečný příběh podpořený skvělým hercem (Michael Keaton) a velkolepou historickou událostí. Už jen doufat, že bude Founder excelovat i v jiných filmových aspektech.


6. Wind River
 

Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Jon Bernthal a další. Herecké obsazení z Marvelu se vydá v thrilleru od scenáristy Sicaria a jeho pokračování (a také The Hell or High Water) Taylora Sheridana v jeho režijním debutu na lov záhadného vraha. Ten připravil o život člověka žijícího v indiánské rezervací. Zvědaví jsme hlavně na Sheridanův scénář a na to, jak si poradí s pozicí režiséra.

7. Passengers 

I Passengers už má venku první recenze. Bohužel nejsou tak příznivé jako například v případě Assassin's Creed. Nejlepší však bude, když se na vlastní oči přesvědčíme v kinech. Děj mluví o vesmírné lodi cestující do nové galaxie, kde se má lidstvo usídlit. Dva cestující (Jennifer Lawrence a Chris Pratt) se však proberou z hyperspánku o 90 let dříve. Za jejich probuzením však nestojí obyčejná porucha a oni musí přijít na to, co se vlastně děje.


8. The Great Wall
 

Matt Damon proti všelijakým potvorám na stěnách Čínské zdi. Velkolepá čínská fantasy láká na skvělé hollywoodské obsazení, akční trailery a špinavý vizuál. Možná se z toho vyklube nečekaný černý kůň sezóny. V každém případě, na úplný propadák to nevypadá snad ani v očích toho největšího pesimisty.


9. Dunkirk
 

Praise the lord, praise Nolan. S Christopherem Nolanem se spojuje mnoho slov, ale jedno z prvních, které napadne mě osobně, je kino. Nolan je prostě zárukou skvělého kino zážitku. Někteří jeho filmy kritizují, některé vůbec nechápou nebo nenávidí, ale my jsme rádi, že patříme do skupiny jeho vyznavačů. I když, samozřejmě, vždy to tak růžové není. Vidět od Nolana vojenský film bylo snem každého z jeho fanoušků, až po prvním traileru jsme si však uvědomili, že dost možná půjde o osobní drama o hrdinech, zbabělci a obětech druhé světové války než o krvavý válečný velkofilm. Ale snad se mýlíme.


10. John Wick 2
 

Keanu Reeves znovu zabíjí gaunery po desítkách. Tentokrát však bude cestovat i do jiných zemí jako například do Itálie. Nevíme, kvůli čemu si oblek nasadí tentokrát, ale jeho protivníky nečeká nic příjemné. Už podle prvního traileru je jasné, co nás čeká. Pořádná dávka akce a adrenalinových scén. A samozřejmě Johnův nový pejsek.


11. Fifty Shades Darker
 

Erotické drama se v pokračování změní na erotický thriller. Tentokrát s větším množstvím sexu, akce a podle traileru i nějaké té mysterióznosti. Už jen doufat, že to nebude tragédie... a ani k tomu velmi nemáme co napsat. Všichni víte, co máte od Fifty Shades Darker čekat.

12. Greatest Showman on Earth 

Muzikály můžeme, hlavně s Jackmanem, který již ukázal, že to na parketu umí (Oscary už tak skvělé asi nebudou). Kromě Jackmana uvidíme Rebeccu Ferguson z Mission: Impossible - Rogue Nation, Zendayu z Homecoming či Zaca Efrona. Režíruje Michael Gracey, který se postará i o hraný celovečerák Naruta. Děj bude vyprávět o majiteli cirkusu, který se během svých cest po celém světě stal slavným.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Kina se stanou naším děsivým, zábavným i dechberoucím domovem
Zdroj: Warner


13. Silence

Martin Scorsese. Bum. A nic víc nepotřebujete. Ale protože ne každý je s jeho tvorbou seznámen, tak vám zase jen řekneme, že na to prostě jděte do kina. Děj nás zavede do středověkého Japonska, kde se dva kněží vydali šířit křesťanství, které v zemi není vůbec vítáno. Hrají Andrew Garfield, Liam Neeson či Adam Driver.


14. Nepojmenované dílo Darrena Aronofského
 

Nevíme, jak se to jmenuje, nevíme, o čem to bude, ale víme, že režíruje Aronofsky a mimo jiné hrají Jennifer Lawrence, Ed Harris, Domhnaal Gleeson či Javier Bardem. Půjde o první projekt nadaného režiséra po Noem z roku 2014.

15. Free Fire

Možná jste tuto šílenost již někteří viděli, my jsme však takové štěstí neměli. Free Fire se zaměří na nelegální obchod zločinců v obrovském opuštěném skladu, kde se všechno podělalo a každý bude chtít zabít každého, zároveň se však spřáhne s kýmkoli, kdo mu pomůže přežít. Trailer vypadal šíleně a zábavně, takže doufáme, že se budeme bavit i při sledování celé stopáže. Mimo jiné hraje i Sharlto Copley, Brie Larson či Cillian Murphy.

 

16. Trainspotting 2 

Sequel k dnes již kultovnímu filmu Trainspotting se může pyšnit původní partou herců, stejným kreativním týmem i režisérem. Navíc je založen na knize stejně jako první část. Trailery slibovaly divákům vše, co chtějí, podle všeho bychom se tedy zklamání dočkat neměli.


17. War on Everyone

Michael Peña (End of Watch, Fury) a Alexander Skarsgård (True Blood, The Legend of Tarzan) jsou vykoksovaní policisté, kteří rádi ohýbají zákony ve svůj prospěch až do chvíle, kdy se zapletou s někým mnohem silnějším a nebezpečnějším, než jsou oni sami . Asistovat jim budou Theo James (Divergent franchise) či Tessa Thompson (Creed) a pod palcem to bude mít John Michael McDonagh, známý zejména díky vtipnému a promyšlenému dramatu Calvary či krimi komedii The Guard.


18. 20 000  mil pod mořem
 

Nevíme, jak to chce Bryan Singer stihnout, ale po skutečně potřebné pauze od X-Men si natočí vytoužený projekt – remake 20 000 mil pod mořem. Možná v trochu akčnější, respektive dobrodružnějším duchu. Vlastně ani nevíme, jakou představu o projektu režisér má, zbývá nám jen čekat a doufat, že nás nadchne.


19. Rychlo a zběsile 8 (oficiální název ani psát nebudeme, je hrozný)
 

Domova parta se vrací. Vin Diesel ale v debutovém traileru nahodil ještě drsnější výraz a přestože je to už směšné, i tak rádi zajdeme do kina. Stačí vypnout, užívat si hlášky Tyrese a Ludacrise a zabavit se. Šílené akční scény, testosteronem nabité dialogy a střety chlapských alfa samců. No prostě Fast & Furious.


20. Král Artuš: Legenda o meči
 

Guy Ritchie pro nás chystá tak trochu netradiční příběh Krále Artuše, ve kterém budou kromě vojáků i mamuti a jiná stvoření. Z prvního traileru to vypadalo všelijak, ale to bylo ještě před půl rokem a od té doby jsme o snímku vůbec nic neslyšeli, tedy kromě odkladu. Netušíme, v jaké fázi momentálně je, zda se přestříhává nebo tajně přetáčí, ale doufáme, že to dopadne dobře. Ritchie to přece jen v sobě stále má a my věříme, že doručí skvělý filmový zážitek.


21. Beguiled
 

Westernové romantické drama od Sofie Coppoly se zaměří na příběh vojáka a mladé školačky, pokud tedy prvotní informace nelžou. Bohužel, ani zde více nevíme, ale přece jen jde o skvělou režisérku, přičemž potají doufáme, že bychom se mohli dočkat kvalit jako u Lost in the Translation. V hlavních rolích Colin Farrell, Elle Fanning či Kirsten Dunst.


22. Kong: Skull Island
 

Restart King Konga bude velkolepý. Druhý trailer mi tak trochu kazila postava Johna C. Rileyho, možná to však ve finále bude působit vtipně. Velká hollywoodská studia se dala dohromady, aby přinesla na plátna kin souboj King Konga a Godzilly, dvou pravděpodobně nejznámějších příšer. A protože Godzillu už známe, je načase poznat se i s opičkou. Sekundovat jí budou Samuel L. Jackson, již zmíněný Riley, Toby Kebbell, Brie Larson či Tom Hiddleston.


23. Gold 
 

Jen před pár hodinami jste u nás na Filmkultu mohli zhlédnout nejnovější trailer propagující blížící se McConaugheyho biografický počin o tom, jak chudí a zoufalí muži po dlouhodobém a únavném hledání objeví obrovské naleziště zlata. Jejich náhle zbohatnutí však nezůstane nepovšimnuto a posvítí si na ně i FBI. Co udělají párdenní milionáři, jež stát připraví o poctivě (?) vydělané peníze?


24. The Current War

Cumberbatch si zahraje slavného Thomase Edisona, který se snaží svůj nový výtvor transformovat do praktické podoby, aby jej mohli používat běžní lidé. Elektřina je ve světě minulosti zázrakem a podíváme se na rivalitu mezi Edisonem a Georgem Westinghousem v období, kdy ještě neexistovala. A koho ztvární mladý Tom Holland? Podle informací bude Edisonovým pomocníkem. Více informací vám připravíme v chystané novince, neboť snímek se konečně začal natáčet.

25. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 

Pátá část nám představí kapitána Salazara (Javier Bardem) a Henryho (Brenton Thwaites), tedy dvě nové postavy. Vizuál je překrásný a vypadá to, že se snímek vrátí zpět do svých kolejí. Režíruje norská dvojice Espen Sandberg a Joachim Rønning a my jsme se dnes dozvěděli, že k potvrzenému Jacku Sparrowovi a Willovi Turnerovi se přidá i Elizabeth Swan/Turner. Více informací nemáme, ale už brzy by měl dorazit první trailer.

Piráty jsme uzavřeli první díl a ještě předtím, než začnete do komentářů psát, proč zde chybí mnoho podstatných snímků, nezapomínejte, že se dočkáte i druhé části článku, a to snad už do týdne. Už nyní nám však můžete prozradit, na který počin z výběru výše se těšíte nejvíce.

Domů
Sdílet
Diskuse