Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2016 17:28
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na Sibiři umřelo už 48 lidí poté, co vypili mléko do koupele s obsahem alkoholu. Ignorovali i varování na etiketě

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Etanol měl být ve výrobku nahrazen metanolem.

Rusko se proslavilo tím, že místní obyvatelé milují alkohol a pochutnávají si většinou na dobré vodce. Když však vodka dojde a alkoholu najednou není, lidé začnou hledat alternativní způsoby toho, jak by mohli alkohol dostat do svého organismu. Naneštěstí pro 48 lidí z ruského města Irkutsk skončilo toto hledání  tragédií, když se rozhodli vypít mléko do koupele, ve kterém byl kromě jiných látek přítomen i alkohol.

Přestože na etiketě mléka bylo jasně vyznačeno upozornění, aby lidé mléko nepili, protože by jim to mohlo ublížit, několik desítek obyvatel Irkutsku toto varování nevzalo vážně a zmíněných 48 z nich již zemřelo. Jak informovalo BBC, ve vážném stavu se nachází dalších 16 lidí, kteří mléko vypili také. Lékaři dělají vše, co je v jejich silách, aby předešli dalším zbytečným úmrtím. Oběťmi se stali zejména chudí lidé ve věku od 35 do 50 let a konzumace mléka do koupele neměla probíhat skupinově. V produktu s názvem Bojaryšnik byl podle prvotních zjištění vyšetřování nalezen metanol, kterým výrobce nahradil tradičně přítomný etanol, a protože nápis na láhvi hlásal, že mléko obsahuje až 93 procent alkoholu, lidé se ho rozhodli zkonzumovat.

Na Sibiři umřelo už 48 lidí poté, co vypili mléko do koupele s obsahem alkoholu. Ignorovali i varování na etiketě
Zdroj: InvictaHOG~commonswiki
Domů
Sdílet
Diskuse