Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2016 19:33
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Pamatuješ si RollerCoaster Tycoon? Legendární simulátor zábavního parku si už zahrajeme i na mobilech

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Klasický kabát a tradiční atmosféra.

Koncem 90. let se na pultech obchodů objevila hra, kterou v následujícím období vyzkoušel snad každý majitel osobního počítače běžícího na operačním systému Windows. Její princip byl sice jednoduchý, ale postavit a provozovat virtuální zábavní park nedokázal jen tak leckdo. A proto úplně první titul RollerCoaster Tycoon všichni tak milovali. K popularitě navíc přispěl i fakt, že v té době hodně kvalitních a zejména podobně zaměřených simulátorů neexistovalo. Šlo o počátky digitální éry, takže měli vývojáři tohoto ambiciózního kousku obrovskou příležitost prorazit, což se jim také nakonec podařilo. Bylo tedy jen otázkou času, kdy tuto legendu herního průmyslu po letech přinesou na dotykové displeje, které dnes vládnou světu moderní elektroniky.

RollerCoaster Tycoon v původním grafickém zpracování (název obsahuje slovo Classic) si totiž už můžeme za 189 Kč stáhnout a nainstalovat přímo do našich smartphonů či tabletů běžících na systému Android nebo iOS. Nemalou výhodou je, že ve hře nenajdeme kontroverzní mikrotransakcie k zjednodušení hraní, ale jen placený obsah "Wacky Worlds" včetně "Time Twister" z pokračování RollerCoaster Tycoon 2, jinými slovy řečeno nové mapky s novým prostředím. Kompletní odemknutí celého prémiového obsahu hráčů vyjde na něco přes 250 korun. S modernější verzí RollerCoaster Tycoon 4 se tedy mezi sebou liší hned v několika podstatných směrech. Pokud si chceš zavzpomínat, nezapomeň zamířit buď do Google Play Store, nebo do App Store.

Pamatuješ si RollerCoaster Tycoon? Legendární simulátor zábavního parku si už zahrajeme i na mobilech
Zdroj: www.engadget.com
Domů
Sdílet
Diskuse