Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2016 18:57
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Návraty milovaných postav, slibné novinky a silné příběhy, které nás dojmou, ale i ohromí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Druhá pětadvacítka těch nejočekávanějších filmových projektů podle naší redakce.

Tam, kde jsme minulý týden začali, budeme dnes pokračovat a představíme vám druhou část našeho seznamu padesáti nejočekávanějších filmů příštího roku. Čeká na vás tedy dalších 25 zajímavých snímků, které rozhodně budou mít co nabídnout. Mějte však na paměti, že kvůli obrovskému množství titulů jsme museli naše výběry tematicky rozdělit do několika skupin. Přehled komiksovek, adaptací knižních bestsellerů a méně známých záležitostí s obrovským potenciálem si tak budete moci vychutnat zanedlouho. Pro úplnost už jen dodáme, že více informací o jednotlivých počinech v dnešním seznamu najdete ve vyznačených odkazech.

26. Patriots Day

Režisér snímků jako Deepwater Horizon či Lone Survivor se pustil do další filmové adaptace skutečných událostí, přičemž nám tentokrát naservíruje pumový atentát na Bostonský maraton, který si v roce 2013 vyžádal desítky zraněných a několik vyhaslých životů. Celou událost budeme navíc sledovat prostřednictvím policejního seržanta Tommyho Saunderse (Mark Wahlberg). Premiéry po celém světě jsou plánovány na leden a únor, snad se tedy dočkáme i u nás.

27. Únos

Dá se předpokládat, že tento slibně vypadající snímek v režii Mariany Čengelové-Solčanské bude vnímán dost kontroverzně. V centru dění se totiž ocitnou mafiánské praktiky na Slovensku v letech devadesátých, kdy byli vlivní lidé přímo napojeni na vládu, což vyvrcholilo únosem syna nedávno zesnulého prezidenta Michala Kováče. Ten samozřejmě nebyl zdarma a účty mafii platíme dodnes. Drama Únos si v našich kinech budeme moci vychutnat 2. března 2017.

28. Beauty and the Beast

Postupnému oživování klasických pohádek od studia Disney se rozhodně nevyhne ani známé dílo Kráska a zvíře. A o tom, že hraný fantasy kabátek novému zpracování opravdu svědčí nás přesvědčila půvabná Emma Watson a několik lákavých trailerů, přičemž ten oficiální je momentálně celosvětově druhým nejsledovanějším za prvních 24 hodin od zveřejnění. Zda se tedy podaří snímku oslavit podobný úspěch i po premiéře, to zjistíme už 13. března 2017.

29. Tulip Fever

Příběh romantického dramatu odehrávajícího se na počátku 17. století je založen na stejnojmenném románu od Deborah Maggot a uvidíme v něm umělce jménem Jan Van Loos (Dane DeHaan), který se zamiluje do vdané Sophie (Alicia Vikander), zatímco je jejím manželem (Christoph Waltz) pověřen namalovat ji. Páreček následně investuje do rizikového trhu tulipánů v naději, že vybuduje společnou budoucnost. Snímek se k nám dostane 30. března 2017.

30. The Wall

Válečných záležitostí nikdy není dost, což si dozajista uvědomil i režisér Doug Liman. Ten ve svém dalším počinu vsadil na jednoduchou a neotřelou jízdu. Smrtící psychologický thriller The Wall odvypráví příběh dvou vojáků, uzemněných iráckým sniperem. Zatímco jeden z nich leží na zemi a bojuje o život, ten druhý se snaží zpoza nízké stěny najít řešení a zachránit je oba. Hrají Aaron Taylor-Johnson a John Cena, přičemž premiéry bychom se mohli dočkat už koncem března 2017.

31. Power Rangers

Televizní seriál zpracovaný v novém, mnohem modernějším a hlavně filmovém duchu nám představí pět obyčejných středoškoláků, nucených stát se něčím neobyčejným poté, co zjistí, že jejich malé město Angel Grove i celý svět čelí mimozemské hrozbě. Aby však ústřední hrdinové dokázali naši planetu zachránit, musí nejprve překonat své osobní problémy a sjednotit se dříve, než bude pozdě. Strážci vesmíru a jejich Zordi dorazí 6. dubna 2017.

32. Zahradnictví

Co se asi dělo před legendárními Pelíšky? Tak to se už zanedlouho dozvíme díky trilogii s názvem Zahradnictví (Rodinný přítel, Dezertér, Nápadník), která bude na děj výše zmíněné rodinné komedie odkazovat prostřednictvím osudů tří různých rodin. I u tohoto projektu se spojí osvědčené duo tvořené režisérem Janem Hřebejkem a scenáristou Petrem Jarchovským, přičemž je doplní celá plejáda výborných českých herců. Fanoušci nedotknutelné klasiky z roku 1999 si tedy určitě přijdou na své.

33. Alien: Covenant

Očekávané pokračování Promethea z roku 2012 si vzal opět na starost slavný Ridley Scott. Jeho příběh se bude odehrávat deset let po událostech předchozího filmu a představí nám posádku kolonizační lodi jménem Covenant. Ta na cestě k odlehlé planetě na vzdálené straně galaxie objeví něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. První ohlasy po speciální prezentaci nešetří nadšením a hovoří o pořádně krvavém hororovém Rku. Nuže, máme se na co těšit.

34. The Mummy

Propojený filmový svět klasických hororových monster započne již příští rok, a to konkrétně restartem Mumie. Tom Cruise v ní ztvární vojáka Tylera Colta, jehož mise v Iráku zahrnuje hledání teroristů v poušti. Narazí však na něco úplně jiného. V kryptě hluboko pod písečnými dunami se totiž k životu probere starověká princezna se schopnostmi mimo lidského chápání. Ta následně rozpoutá obrovský teror. Vedle Cruise se objeví například i Russell Crowe v roli Dr. Jekylla/Mr. Hydea.

35. All Eyez on Me

Připravovaná biografie o jednom z nejslavnějších raperů všech dob byla dlouhá léta snem nejen všech fanoušků Paca, ale i hip-hopu jako takového. Snímek All Eyez On Me, pojmenovaný po čtvrtém studiovém albu tragicky zesnulého Tupaca Shakura, přinese na stříbrná plátna režisér Benny Boom. Pod jeho taktovkou se představí poměrně neznámí herci v čele s Demetriusem Shippem Jr., který ztvární 2Paca zejména díky své neuvěřitelné podobnosti s touto legendou.

36. Transformers: The Last Knight

I když o samotném příběhu již v pořadí páté části známé filmové série od Michaela Baye stále moc nevíme, už nyní si můžeme být jisti, že uvidíme Hitlera, Churchilla a jakési provázání se slavnými artušovskými legendami. Navíc, Optimus Prime bude z nějakého důvodu bojovat proti vlastním, takže alespoň malá zvědavost je v tomto případě opravdu namístě. Dopadne to ale ve výsledku lépe než předchozí snímek s podtitulem Age of Extinction? To se dozvíme 22. června 2017.


37. The Coldest City

Jde o adaptaci stejnojmenného grafického románu od Antonyho Johnstona, jejíž příběh je zasazen do osmdesátých let dvacátého století. V centru dění se ocitne Lorraine Broughton (Charlize Theron), zkušená špionka, stojící před jedním skutečně nelehkým úkolem. V Německu byl totiž zavražděn tajný agent MI6, který měl prý u sebe důležitý seznam se jmény všech špionů operujících v Berlíně. Pokud se jí ho podaří vypátrat a dokončit akci, zachrání množství britských životů. Zahraje si například i James McAvoy.

38. War for the Planet of the Apes

Třetí část populárního rebootu se skvělým Andym Serkisem v hlavní roli slibuje pořádně velkolepý souboj mezi lidmi a primáty. Děj se bude odehrávat dva roky po Dawn of the Planet of the Apes a nemilosrdného záporáka známého pouze pod jménem The Colonel ztvární strašidelně vypadající Woody Harrelson. Podle slov režiséra Matta Reevese je jeho postava ochotna udělat vše proto, aby vytvořila svět, který by byl opět klidný. Premiéru očekávejte 13. července 2017.

39. The Hitman's Bodyguard

Výborně obsazená zabijácká komedie se zaměří na nejlepšího osobního strážce na světě jménem Michael Bryce (Ryan Reynolds) a jeho nového klienta, nájemného vraha Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson). I když se navzájem nenávidí už léta, nyní jsou nuceni spolupracovat, protože mají pouze 24 hodin na to, aby se dostali z Anglie do Haagu a zároveň unikli vražednému východoevropskému diktátorovi (Gary Oldman). Mužské oko určitě potěší herečky jako Salma Hayek či Elodie Yung.

40. American Made

The Wall rozhodně nebude jediným filmem, který od Douga Limana v roce 2017 uvidíme. Ten po Edge of Tomorrow znovu spojil síly s Tomem Cruisem a natočil snímek podle skutečných událostí. Původně s názvem Mena, ale dnes už American Made, je krimi thriller o podvodníkovi, drogovém dealerovi a pilotovi Barrym Sealovi, jehož nečekaně naverbovala CIA, aby rozjel jednu z největších tajných operací v historii USA.

41. Blade Runner 2049

Pokračování kultovní sci-fi klasiky z roku 1982 se nám jen nedávno představilo vůbec prvními záběry. A po jejich zhlédnutí muselo být již všem fanouškům originálu jasné, že se o kvalitu sequelu absolutně nemusí strachovat. Příběh se posune o tři dekády dopředu, Rick Deckard (Harrison Ford) byl po celou tu dobu nezvěstný a nyní je pouze na důstojníkovi LAPD jménem K (Ryan Gosling), aby ho vypátral a dokázal tak zachránit alespoň to málo, co ze společnosti ještě zbylo .

42. Star Wars: Episode VIII

Po Rogue One, tedy vedlejším příběhu ze světa daleké galaxie, opět nastal čas, abychom se mohli naplno věnovat i sáze hlavní. Epizoda VIII bude temnější, představí několik nových postav a více přiblíží hrdiny, které jsme poznali již v části předchozí. Děj by měl dokonce pokračovat přesně tam, kde skončil snímek Star Wars: The Force Awakens. Režii dostal na starost Rian Johnson (Looper) a premiéra je v našich kinech naplánována na 14. prosince 2017.

43. The Kidnapping Of Edgardo Mortara

Spojení režiséra Stevena Spielberga a herce Marka Rylance nemá v poslední době konce. Nejdříve si budeme moci toto duo vychutnat už příští rok, kdy do kin vtrhne filmová adaptace stejnojmenného knižního díla od Davida Kertzera. Snímek se zaměří na mladého židovského chlapce, kterého církev unese, tajně pokřtí a následně vychovává jako křesťana. Rylance se stane papežem Piem IX a kromě něj se ukáže i Oscar Isaac.

44. The Trap

Příběh tohoto krimi thrilleru nám představí Rica, který je na vrcholu raperské kariéry a má si užít svou triumfální noc na Grammy Awards. Zároveň je však z vězení po čtrnácti letech propuštěn Slim, připravený postit se mu za každou cenu. Rico totiž nezískal pouze slávu a bohatství, ale i Slimovu přítelkyni a syna. Synopse sice nezní nejlákavěji, o pořádný herecký koncert by se však mohli postarat herci jako Benicio Del Toro, James Franco, Al Pacino či Robert Pattinson.

45. Submergence

A znovu se o slovo hlásí oscarová kráska ze Švédska. Alicia Vikander si v tomto romantickém thrilleru zahraje po boku Jamese McAvoye, přičemž obě postavy budou od sebe odděleny tisíci mil. Ocitnou se v situacích, které mohou velmi snadno skončit smrtí, a tak se pouze ponoří do svých myšlenek a zavzpomínají na svůj intenzivní románek. Film vychází ze stejnojmenného románu od autora J. M. Ledgarda z roku 2013.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Návraty milovaných postav, slibné novinky a silné příběhy, které nás dojmou, ale i ohromí
Zdroj: Lionsgate

46. Based on a True Story

Známý filmař Roman Polanski se po delší přestávce vrací do režijních vod, aby nám už příští rok přinesl na stříbrná plátna svůj další počin. Příběh psychologického dramatu s názvem Based on a True Story se zaměří na spisovatelku (Emmanuelle Seigner), která si po vydání své poslední knihy projde pořádně složitou fází. Zaplete se totiž s obsedantní obdivovatelkou (Eva Green), která autorku neohrozí pouze na mysli, ale i na životě.

47. Stronger

Bombovým atentátem na Bostonský maraton z roku 2013 se bude zabývat i nadcházející drama Stronger. Představí se v něm oblíbený Jake Gyllenhaal a zahraje si civilistu zúčastněného u výbuchu, který se vedle zotavování po ničivém traumatu snaží pomoci policii s vypátráním strůjců tohoto neštěstí. Režíruje David Gordon Green a kromě výše zmíněného Gyllenhaala se objeví například i Tatiana Maslany.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Návraty milovaných postav, slibné novinky a silné příběhy, které nás dojmou, ale i ohromí
Zdroj: Lionsgate

48. The Mercy

Hvězdně obsazené a zároveň i velmi slibně vypadající drama od režiséra snímku The Theory of Everything bude sledovat jachtaře Donalda Crowhursta, jehož pokus vyhrát závod v roce 1968 se zvrtne v sólo plavbu kolem světa. Objeví se Rachel Weisz, Colin Firth a David Thewlis, přičemž obrovským lákadlem by měla být i účast famózního skladatele Jóhanna Jóhannssona.

49. The Shape of Water

Co by to bylo za seznam bez Guillerma del Tora? Tento Mexičan nás sice gotickým Crimson Peak příliš neohromil, zabodovat by však mohl díky mysterióznímu fantasy dramatu The Shape of Water. To se bude odehrávat v Americe na pozadí éry studené války a představí nám němou vrátnou Elisu, pracující v laboratoři, které je domovem obojživelného muže. Žena k němu ale začne cítit něco víc, a proto ho vypustí ven ze zajetí, do nebezpečného okolního světa.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Návraty milovaných postav, slibné novinky a silné příběhy, které nás dojmou, ale i ohromí
Zdroj: Fox Searchlight

50. Darkest Hour

Film z období počátku druhé světové války bude zaměřen na Winstona Churchilla s tváří Garyho Oldmana, který se krátce po svém nástupu podrobí tvrdé zkoušce. Bude mít totiž co do činění s Hitlerem a okolním zničeným světem. Zabojuje za své ideály a svobodu národa na sklonku německé invaze. A nebude to mít věru vůbec jednoduché. Snímek v podání režiséra jménem Joe Wright (Atonement, Pride & Prejudice) vstoupí do světových kin koncem příštího roku.

50 nejočekávanějších filmů roku 2017: Návraty milovaných postav, slibné novinky a silné příběhy, které nás dojmou, ale i ohromí
Zdroj: Working Title Films

Fotkou absolutně nerozpoznatelného Garyho Oldmana bychom tedy dnešní pětadvacítku a zároveň i kompletní padesátku nejočekávanějších filmů roku 2017 ukončili. Našli jste si mezi vybranými snímky svého největšího favorita? Pokud náhodou ne, tak vězte, že se stále může objevit v jednom z našich dalších seznamů, které pro vás připravujeme i v této chvíli. Všechny pak velmi snadno najdete ve vlákně preview 2017. V každém případě, budeme rádi, pokud se s námi podělíte o váš názor v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse