Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2017 15:41
Čas čtení 0:00
Peter Č.

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Upřednostníte červené plavky Baywatche, nebo raději tři stařečky plánující vykrást banku?

Přelom let již tradičně bývá spojen s několika tradicemi. Přejeme si vše dobré, dáváme si různá předsevzetí, opět se nově učíme psát správný rok. V neposlední řadě je to však ideální čas na sumarizaci. A právě proto jste si u nás mohli přečíst například o připravovaných sci-fi, komiksech nebo animácích. Na tomto linku máte pro změnu něco o zajímavých seriálech, a pokud jste zvědaví, které knižní tituly dostanou letos svou vizuální podobu, klikejte sem. Tímto článkem pokračujeme a přidáváme seznam očekávaných komedií roku.

1. Baywatch - 26. květen 2017 (režie Seth Gordon)

Nahoďte plavky! V roce 2017 budeme svědky restartu známé televizní klasiky. Připravte se na vodu, písek a tentokrát (snad) už i na žerty. Matt Brody (Zach Efron) je dvojnásobný olympijský šampion v plavání a držitel světového rekordu, zapletl se však do trestného činu. Aby si napravil svou pošramocenou pověst, přidává se v rámci veřejně prospěšných prací do skupiny plavčíků pod vedením Mitche Buchanana (Dwayne "The Rock" Johnson). Ten z jeho přítomnosti však není velmi nadšený. Zatím není zcela jasné, zda se jedná o remake, reboot nebo pokračování, protože se objeví i herci z původního seriálu, avšak noví přeberou jména jejich postav. Světlo světa nedávno spatřil v pořadí již druhý trailer. Ten naznačuje, že to možná nebude zcela k zahození. Diváci určitě nebudou ochuzeni o ženy utíkající ve zpomaleném záběru a mohou si tak zavzpomínat na Pamelu.

2. The War with Grandpa - 20. říjen 2017 (režie Tim Hill) 

Na základě stejnojmenné dětské knížky z roku 1984 od Roberta K. Smithe vznikne snímek s Robertem De Nirem v hlavní roli. V knize je chlapec nucen přenechat svůj pokoj nedávno ovdovělému dědečkovi. S tím se však nedokáže smířit, a proto ve snaze vyštvat dědu z pokoje vymyslí s pomocí svých přátel dost ostudné žerty. Netuší však, jakého silného protivníka najde ve svém dědečkovi. Ve filmu se objeví například Christopher Walken (Sedm psychopatů) a Eugene Levy (Prci prci prcičky). Válka mezi vnukem a dědečkem měla být v kinech původně o půl roku dříve, jak však později prozradil režisér Tom Hill, natáčení začne až v polovině února.

Robert De Niro (The Family, 2013)

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Jessica Forde/Relativity Media

3. The Comedian - 3. únor 2017 (režie Taylor Hackford) 

A další snímek s Robertem De Nirem v hlavní roli. Tentokrát se podíváme do světa stand-up comedy, kde se stárnoucí komik Jackie (Robert De Niro) pokouší prosadit. Jeho snahy se však nesetkávají s úspěchem, protože publikum ho stále vnímá skrz jednu televizní postavu z 90. let, která ho proslavila. Situaci mu neusnadňuje ani jeho bratr se svou manželkou (Danny DeVito a Patti LuPone). Jednoho dne mu prasknou nervy a před zraky publika napadne diváka. Následně je odsouzen k veřejně prospěšným pracím, kde poznává Harmony (Leslie Mann) a vše se najednou jaksi mění. Oba v sobě nacházejí vzájemnou inspiraci, z čehož pramení i poměrně překvapivé důsledky. Zajímavostí snímku je, že Robert De Niro se pokoušel o jeho zfilmování celých osm let. Zanedlouho se tak dozvíme, jestli se to všechno vyplatilo.

4. Rock That Body - 16. červen 2017 (režie Lucia Aniello) 

To si tak pět ženských udělá během víkendu rozlučku se svobodou. Co se může stát? Inu, ten mrtvý striptér v plážovém domě na Miami nám to už asi neřekne a musíme se nechat překvapit. Kromě Scarlett Johansson se ve filmu představí například známá komička Kate McKinnon, za oceánem známá především účinkováním v populární pořadu Saturday Night Live. Seskupení doplňují dámy jako například Zoe Kravitz, Ilana Glazer a Jillian Bell. Rock That Body nabídne velmi příjemné osazenstvo, nechme se proto překvapit, jestli to slečny „dají“.

Kate McKinnon v snímku Ghostbusters (2016)

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Hopper Stone/Columbia Pictures

 

5. Bastards - 27. leden 2017 (režie Lawrence Sher)

Občas se prostě stává, že netušíš, kdo je otcem tvých dětí. Co jim řekneš, když se začnou ptát? Pravdu? Bože, jen to ne! V tomto příběhu nechala matka (Glenn Close) své dva syny Petra a Kyla (Owen Wilson a Ed Helms) celý život věřit, že jejich otec už není mezi živými. Nyní již dospělí muži však zjistí pravdu a vydávají se na cestu napříč Amerikou najít svého pravého otce. To však nebude zcela jednoduché, kandidátů na tento titul je totiž hned několik a mamina si není jistá. Scénář napsal Justin Malen (Baywatch) a na režisérskou židli se premiérově posadil Lawrence Sher, který má ve svém životopise (jako kameraman) například sérii Pařba ve Vegas. Jak již trailer napovídá, Bastardi vsadili především na výkon hlavních postav a osvědčené vtipy. V kinech si je budeme moci vychutnat již tento měsíc.

6. Downsizing - 22. prosinec 2017 (režie Alexander Payne)

Musíme uznat, že toto je velmi zajímavý námět. Děj se točí kolem muže, který se rozhodl připojit k davu a podstoupil nový proces umožňující zmenšit lidí na nepatrnou velikost. Takto se dostane do neustále se rozrůstající komunity miniaturních lidí. O samotném filmu se mluvilo už před dvěma lety. Delší čekání se však vyplatilo, protože režisérovi Alexandru Paynovi se za ten čas podařilo přitáhnout mnohá herecká esa, jmenovitě Matt Damon (Marťan), Alec Baldwin (30 Rock), Neil Patrick Harris (Jak jsem poznal vaši matku), Christoph Waltz (Nespoutaný Django), Kristen Wiig (Marťan) či Jason Sudeikis (Millerovi na tripu). Na výsledek si ještě nějakou dobu počkáme, do kin se dostane až koncem roku 2017.

Opuštěný Matt Damon (The Martian, 2015)

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

7. Logan Lucky - 17. říjen 2017 (režie Steven Soderbergh) 

Akční komedie o dvou bratrech plánujících loupež během závodů NASCAR. Už tak hvězdné obsazení (Daniel Craig, Channing Tatum, Riley Keough, Adam Driver, Hilary Swank a Katherine Heigl) v září loňského roku doplnil ještě Sebastian Stan (Captain America). Jeho role zatím nebyla specifikována, věříme však, že se to brzy dozvíme, protože film je již ve stavu post-produkce.


8. Bad Dads - 14. červenec 2017 

Poté, co se Bad Moms staly v loňském roce trhákem s více než 180 miliony dolarů na kontě, bylo jen otázkou času, kdy se v STX Entertainment rozhodnou vytěžit z nově objeveného zlatého dolu vše, co se bude dát. Tak se v kinech 14. července objeví spin-off, tentokrát se v hlavních rolích představí tatínkové.

Matky na tahu, které pohly světem. Zleva Mila Kunis, Kristen Bell a Kathryn Hahn

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Michele K. Short/STX Entertainment

 

9. War Machine - datum premiéra nebylo zveřejněno (režie David Michôd) 

Satirická komedie s Bradem Pittem v hlavní roli, inspirovaná bestsellerem od Michaela Hastinga – The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America's War in Afghanistan se zaměřuje na generála McChrystala, jehož díky vynikající reputaci pověří velením války v Afghánistánu. Odhodlaný vyhrát tuto válku, spouští generál se svým týmem velitelů a poradců závod napříč světem, vede křehkou mezinárodní koalici a řeší požadavky vojska, snaží se vést bitvu na politickém bojišti ve Washingtonu, uspokojit hlad médií po informacích a přitom svádí i vnitřní bitvu. Po celou dobu se snaží zůstat ve spojení se životy mužů a žen v terénu.

Brad Pitt jako nadpraporčík Don Collier ve filmu Fury (2014)

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Sony Pictures Entertainment

10. Going in Style - 6. duben (režie Zach Braff) 

Už o necelé čtyři měsíce se v našich kinech objeví netradiční krimikomedie. Willie, Joe a Al si užívají klidný důchod, až do doby, dokud jim nepadne penzijní fond. Najednou nejsou peníze na placení účtů a situace se nadále zhoršuje. Banka, která za to měla nést odpovědnost, se však vyhnula jakémukoliv trestu. Ve snaze ochránit především své blízké se trojice rozhodne pro riskantní krok. Vykrást svoji banku. To ale není jen tak, zvláště v případě, že jste tři a dohromady máte nějakých 240 let. Viďte. V hlavních rolích se představí oscarové trio Morgan Freeman, Michael Caine a Alan Arkin. Na režisérskou židli se posadil seriálový doktor Dorian (Scrubs).

Bonus: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 

Ano, ano. Můžeme dlouho polemizovat o tom, zda sem tento snímek patří, nebo ne. My to však riskneme už jen kvůli hlavní postavě, excentrickému kapitánu Jacku Sparrowovi (Johnny Depp). Tato postava si svým chováním a svým specifickým humorem získala miliony fanoušků po celém světě. A pochopitelně i jeho představitel, Johnny Depp, na tom má velkou zásluhu. Jedním dechem je však třeba dodat, že jak bolestně ukázala poslední část, příležitostný kapitán legendární Černé perly prostě nedokáže utáhnout celý příběh sám.

10 nejočekávanějších komedií pro rok 2017, u kterých se v kinech s chutí zasmějeme
Zdroj: Walt Disney Pictures

Tentokrát se mu na pomoc vrací Will Turner (Orlando Bloom) a pro nás je to (doufejme) jen a jen dobře. Will bude pravděpodobně opět ten vážnější a zodpovědnější, Sparrow naopak může popustit uzdu své lehkovážnosti a lstivosti... Dokonalá rovnováha, no ne? K tomu ještě přidejme nějaké nepřátele. Pochopitelně Sparrowovy nepřátele – ten chlap je holt samý problém. Tentokrát se na scéně objevuje Javier Bardem v roli ducha kapitána Salazara, jednoho z bývalé Sparrowovy družiny. Můžeme si domyslet, co s ním asi tak plánuje učinit.

O režii se postarali Joachim Rønning a Espen Sandberg, duo, které stojí i za snímkem Kon-Tiki. Noví piráti do našich končin dorazí 25. května. Těšíme se. A věříme, že i vás potěšil tento seznam. Když nadejde vhodný čas, mnohé z těchto filmů si určitě přiblížíme v samostatných článcích. Který vás zaujal? Dejte nám o tom vědět.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse