Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2017 v 10:30
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jak tisíce miniaturních nožů. Skleněné náboje do brokovnice pronikly i kovem. Co by pak udělaly s lidským tělem?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Něco, co bychom nikdy nechtěli vidět v boji.

Chlápci z kanálu TAOFLEDERMAUS milují zbraně, střelivo a vše, co s nimi souvisí. Na svém kanálu pravidelně zveřejňují různé zábavné i seriózní testy nábojů či různých zbraní a kromě toho mají i sérii s názvem „You make it, we shoot it“, což v praxi znamená, že pokud jejich fanoušci vyrobí nějaký speciální náboj a pošlou jim ho, oni ho otestují. Divák Sam jim tentokrát poslal cosi, co oni sami ještě nikdy neviděli, protože šlo o skleněné náboje do broků z brokovnice, o kterých by si člověk na první pohled myslel, že se hned po výstřelu rozletí a ani nezasáhnou svůj cíl. 

Opak však byl pravdou a skleněné broky se nejen relativně udržely v celku, ale ještě i všechny překvapily svou pevností a silou zásahu. Skleněný náboj bez problémů prošel i přes kovovou část motoru, do kterého stříleli, a jeho síla byla o to strašidelnější, že se před zásahem cíle částečně roztříštil na tisíce a tisíce miniaturních skleněných částic. Ani si nedokážeme představit, co by zásah takovým skleněným zásahem znamenal pro člověka, protože by v jeho ráně zůstaly mikroskopické skleněné částice spolu s většími kousky skla, a pokud by nezemřel na místě a podařilo by se ho zachránit, pravděpodobně by z jeho těla lékaři nikdy nebyli schopni vybrat veškeré roztříštěné sklo.

Domů
Sdílet
Diskuse