Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Matúš Moravčík
19. dubna 2017 13:22
Čas čtení 0:00

Americká letiště budou rozpoznávat obličeje pasažérů. Pokročilé biometrické technologie dostanou už toto léto

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené

Inovace přicházejí z každého směru.

Všechno to začalo rozpoznáváním otisků prstů a dnes se po letech do popředí tlačí jak rozpoznávání očí, tak i rozpoznávání našich tváři. S oběma technologiemi přišel letos smartphone Samsung Galaxy S8 a zřejmě už brzy budou součástí bezpečnostních opatření všech mezinárodních letišť ve Spojených státech amerických.

Projekt s názvem Biometric Exit si klade za cíl vytvořit takzvaný biometrický systém, který zajistí prověření cizince při opouštění země, jestli tam náhodou nevstoupil ilegálně nebo zda náhodou neodlétá později, než měl, píše web The Verge. „Tváře cestujících budou zachyceny těsně před odletem, aby mohly být porovnány s fotografiemi v žádosti o vízum.“
 
Systém prý momentálně testují na letech z americké Atlanty do japonského Tokia, ale ambice zmíněného projektu sahají podstatně dál. Už během nadcházejícího léta ho prý plánují rozšířit do všech mezinárodních letů a časem i do ověřování totožnosti lidí na hraničních přechodech.

Zpět
Sdílet
Diskuse