Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2017 16:32
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi se opět inspirovalo konkurencí. Novinka Mi 6 dostala duální foťák ve stylu velkého iPhonu

TECH ANDROID XIAOMI
Uložit Uložené

Další letošní vlajková loď.

Od začátku nového roku stihlo spatřit světlo světa hned několik high-end mobilů a dnes jsme se dočkali dalšího zajímavého kousku. Jelikož ale jde o známou čínskou značku, která má v oblibě napodobovat úspěšné produkty od konkurence, tak nás podobnost její novinky s jinými modely už asi ani nepřekvapí. Design Xiaomi Mi 6 vám totiž bude po vizuální stránce připomínat Honor 8 a po té hardwarové zase nejnovější iOS smartphone, iPhone 7 Plus.
 
Pokud si odmyslíme drobné vizuální změny, provedení konstrukce Mi 6 se oproti předchozí generaci Mi 5 příliš neliší. Znovu máme k dispozici kombinaci kvalitního hliníku a dvou kusů odolných skel, avšak s citelně oblejšími křivkami, což se zase odrazí na lepší ergonomii.

Stejně stojí za zmínku, že Xiaomi tentokrát zvolilo i modré provedení, které doplňuje tradiční černé či bílé. Kovový rámeček může nabýt tři různé barvy, a to buď černou, stříbrnou nebo zlatou. Na pulty obchodů dorazí i exkluzivní edice s 18karátovým zlatem a zadní stranou s tvrdou keramikou, která nahradila zmíněné sklo.
 
V seznamu technických specifikací figuruje moderní čipset Snapdragon 835, až 6GB operační paměť RAM a na zadní straně najdete dvojici 12megapixelových fotoaparátů, které však nespolupracují. Jejich fungování lze přirovnat k fungování duálního fotoaparátu v 5,5palcovém iPhonu, protože jeden nabízí klasický, čili širokoúhlý objektiv, zatímco ten druhý těle objektiv zajišťující optický zoom, tedy přiblížení záběru bez ztráty kvality. A ne, nechybí ani režim portrét a ani čtyřosá optická stabilizace obrazu.

Přísun elektrické energie zajišťuje napevno zabudovaný 3 350 mAh akumulátor apod 5,15" IPS LCD displejem s Full HD rozlišením najdete vizuálně neatraktivní biometrický snímač na otisky prstů.
 
A cena? Tak ta je již tradičně lidová. Za základní model Xiaomi Mi 6 dáte něco kolem 360 dolarů, přičemž si za dvojnásobek úložného prostoru připlatíte přibližně 50 a za prémiové provedení se zlatem i keramikou kolem 60 dolarů. Prodej začne od 28. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse