Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. května 2017 15:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Studentka Oxfordské univerzity pobodala svého přítele. Vězení jí však díky výborným studijním výsledkům zatím nehrozí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Talentovaná studentka medicíny na prestižní univerzitě se pravděpodobně vyhne odsouzení díky své aktivní činnosti ve výzkumu.

Už v září minulého roku se na jedné z nejprestižnějších univerzit světa odehrálo drama jako z hororového filmu, ale nakonec vše dobře dopadlo. Tedy minimálně pro napadeného studenta, na kterého jeho polovička něžnějšího pohlaví zaútočila během očividně velmi náročné párty, kde nechyběly ani drogy a alkohol. Na základě svědectví těch střízlivějších měla Lavinia Woodward nejprve svého přítele udeřit a následně párkrát píchnout nožem do nohy, což byl pro kluka pravděpodobně nejakčnější možný rozchod. My ostatní bychom se měli poučit, že na rozzlobenou ženu si jednoduše musíme dávat pozor.
 
Tento incident měl však pochopitelně dohru i na vyšších místech a zabýval se jí i oxfordský Korunní soud. Ještě předtím se však vyjádřila její domovská akademie Christ Church, která dovolila útočnici pokračovat ve studiu, a to hlavně z důvodu jejích vynikajících studijních výsledků a vědeckých výstupů v prestižních odborných časopisech. Zajímavé je i stanovisko samotného soudce. Ten naznačil, že při vynesení rozsudku nad 24letou studentkou medicíny zváží výjimku a nepodmíněnému trestu odnětí svobody se pravděpodobně vyhne. Podle něj jde o neobyčejně nadanou mladou dámu a jakýkoliv vážnější trest by zabránil jejímu snu stát se prestižní kardiochirurgičkou. Inu, v dnešní době je už možné snad všechno a vy nám svůj názor na tuto záležitost klidně prozraďte v komentářích.

Studentka Oxfordské univerzity pobodala svého přítele. Vězení jí však díky výborným studijním výsledkům zatím nehrozí
Domů
Sdílet
Diskuse