Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2024 16:00
Čas čtení 3:38
Adéla Ježková

„Mám velká prsa a nikde nemůžu sehnat padnoucí prádlo.“ Tohle je seznam obchodů, kde mají i jiné velikosti než jen 75B

„Mám velká prsa a nikde nemůžu sehnat padnoucí prádlo.“ Tohle je seznam obchodů, kde mají i jiné velikosti než jen 75B
Zdroj: RawPixel/volně k užití
REFRESHER MÓDA PRAHA ŽENSKÉ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Máš velká prsa nebo „nestandardní velikost“? I feel you. Najít padnoucí prádlo ale naštěstí už nemusí být opruz.

Nákupy podprsenek mi vždy způsobovaly doslova fyzickou bolest. V celém pražském nákupáku o 150 obchodech totiž nebyl ani jeden, který by nabízel i jiné velikosti než 75B. Tedy nejběžnější velikost podprsenky, jakou Češky nosí.

Pokud už někde měli větší velikosti než A–D (tedy takzvané „konfekční velikosti“), většinou šlo o nevzhledné pytle, které připomínaly spíš barokní spodničku. A co víc, s velikostí košíčku se automaticky zvětšoval i obvod, to znamená například 100E, v žádném případě 75E.

Doporučeno
„Incest je geneticky špinavý, ale přesto bych potrat vnímal jako neetický.“ Co si myslí lidé z Hnutí pro život? „Incest je geneticky špinavý, ale přesto bych potrat vnímal jako neetický.“ Co si myslí lidé z Hnutí pro život? 11. dubna 2024 9:00

No jo. Jenže co mám dělat já, když mám v pase 74 centimetrů, ale přes prsa o pětadvacet víc? Co mají dělat všechny ty ženy, které se nevejdou do velikosti 75B? Fun fact, je jich totiž většina.

Přestože 75B je nejběžnější velikost, jakou si Češky kupují, není to jejich opravdová velikost. Správná velikost podprsenky je totiž dle statistik obchodu Správná podprsenka nejčastěji 70E a 75E a dále velikosti jako 65FF, 75FF, 75DD, 65E a 70DD. Ha, zkuste si v jakémkoli běžném obchodu s oblečením nalézt velikost 65FF.

Jelikož mě už unavují obchody, které své zákaznice rvou do špatných velikostí – a ramínka se pak zařezávají, košíčky přetékají a na zádech se tvoří „varhánky“ –, rozhodla jsem se vytvořit seznam obchodů, kde si zaručeně vybere každá. Za ty roky, kdy jsem se rozčilovala v kabinkách a spílala všem módním návrhářům, kteří nepřemýšlí mimo hranice konfekčních velikostí, to už mám značně zmapované.

Doporučeno
Bradavkový orgasmus je skutečný. Poradíme ti, jak na něj Bradavkový orgasmus je skutečný. Poradíme ti, jak na něj 6. dubna 2024 9:00

Le Chaton

le chaton
Zdroj: Le Chaton/propagační materiál

Obchody se spodním prádlem Le Chaton najdeš různě po Česku. Tři pobočky jsou v Praze (ulice Vodičkova, Opletalova a Finská) a po jedné v Plzni, Dolních Břežanech a v Brně. Pokud bydlíš někde jinde, prádlo si samozřejmě můžeš objednat až domů – velmi ale doporučuji osobní návštěvu. Milé prodavačky ti totiž ochotně poradí a dost možná odejdeš s úplně jinou velikostí, než jakou sis myslela, že máš. 

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158503 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Vhodně zvolený střih dokáže zázraky. Uleví zádům a taky podpoří sebevědomí.
  • Do jakého obchodu jezdí ženy i přes 600 kilometrů daleko. 
  • Která česká značka umí skvělé podprsenky ve velikostech B až M.
Domů
Sdílet
Diskuse