Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2017 9:24
Čas čtení 0:00
johnnybravo

„Áno, môj syn nosí šaty." Mama vo fascinujúcom príspevku vysvetľuje, že odmieta pohlavné stereotypy a svojho syna vychováva najlepšie, ako vie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naša spoločnosť vyvíja tlak aj na tých najmladších, ale táto mama to chcela zmeniť.

Dnešná spoločnosť sa po dlhých stáročiach stagnácie konečne maličkými krokmi posúva dopredu a tisíce ľudí zabúdajú na zbytočné stereotypy, prestávajú odsudzovať homosexuálov a uvedomujú si, že farba pleti nemá nič spoločné s tým, aký človek v skutočnosti je. Stále existujú aj stereotypy týkajúce sa pohlavia, a tak sa Crystal Kells, hrdá mamička 5-ročného syna, rozhodla pridať na portál BoredPanda skutočne silný text o tom, ako svojho syna vychováva.

Crystal sa jej syn Cian narodil v roku 2012 a už odmalička ho nechcela obmedzovať zbytočnými pohlavnými stereotypmi. Nezaujímala ju modrá či ružová farba, ale ani bárbiny a autíčka, pretože chcela, aby jej syn mohol vyrastať slobodne a bez zbytočného tlaku zo strany rodičov či zo spoločnosti. Ako sama napísala, Cian je chlapec, má penis a ona sa ho aj s manželom snaží naučiť, čo je to penis a čo je to vagína, ale na druhej strane pridáva, že on svoj penis nepoužíva na to, aby sa mohol hrať s autíčkami či bábikami. Jeho idolom je Iron Man, s radosťou si na seba oblečie oblek mnohých superhrdinov a miluje hry s autíčkami, ale zároveň si na seba rád oblečie aj obyčajné šaty, lebo sa v nich cíti dobre. Crystal mu nikdy nepovedala, že toto nesmie robiť, pretože je to pre dievčatá či chlapcov, avšak chce, aby z neho vyrástol inteligentný, empatický a dobre vychovaný mladý muž. A ak bude chcieť v budúcnosti zmeniť svoje pohlavie, potom mu v tom nebude brániť. Crystal od ľudí na internete neočakáva súhlas či nesúhlas, ale chce, aby jej spôsob výchovy rešpektovali. Nijak svojho syna neobmedzuje, ba práve naopak, a tvrdí, že ak to všetko vyhovuje jemu, prečo by jej mala spoločnosť kázať, čo má a nemá robiť?  

Domů
Sdílet
Diskuse