Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2017 20:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

První opravdu teplý měsíc strávíme ve vychlazených kinosálech. Čekají nás totiž filmy, které se oplatí zhlédnout na stříbrném plátně

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na co všechno můžete v červnu zajít do kina?

Jak již na Filmkultu bývá zvykem, každý měsíc vám představujeme 10 nejočekávanějších filmů premiérujících v českých a slovenských kinech. Samozřejmě, ty menší či artovější filmy nedostanou nikdy tolik prostoru jak blockbustery, avšak na konci článku zmiňujeme všechny nové filmy, takže by vám v kinech ujít nemělo vůbec nic. I tento měsíc je na výběr mezi žánry a stejně tak i mezi menšími snímky a velkofilmy, nakonec, je léto, takže blockbusterové období je v plném proudu. Pojďme tedy na to.

Wonder Woman - 1. 6. 

Američtí recenzenti jsou nadšení, ti evropští vidí počin jako příjemnější nadprůměr, který trpí hlavně kvůli bolestivému finále. Tak či tak, fanoušci DC si asi pochutnají. Špatné to není, ale pokud někdo čeká nejlepší DCEU film, asi bude dost zklamaný. V hlavní role neohrožené Amazonky se představila Gal Gadot, na kterou si pravděpodobně vzpomínáte ještě z loňského Batman v Superman. Sekunduje jí Chris Pratt, nejvíce chválená složka hereckého ansámblu. Děj nás přesune do období první světové války, kdy je Diana ochotna pomoci lidstvu ukončit nesmyslné krveprolití.


Mumie - 8. 6. 

Dark Universe se pomaličku, ale jistě probouzí k životu. Universal oživuje svá klasická monstra jako Neviditelný muž (Johnny Depp), Wolfman (vyjednává se s Dwaynem Johnsonem), Frankenstein (jeho monstrum si zahraje Javier Bardem) a jeho nevěsta (hovoří se o Angelině Jolie), ale ještě před tím vším dojde na Mumii v podání Sofie Boutelly. Ta si přišla vzít moc, která jí byla před staletími odebrána a jediný, kdo jí bude stát v cestě, je Tom Cruise jako dobrodruh a Russell Crowe jako Dr. Jekyll/Mr. Hyde. Doufáme, že nás čeká výživná popcornovka a skvělý úvod do Dark Universe.


Baywatch/Pobřežní hlídka - 15. 6.

Původně měla premiérovat v květnu, ale distributor snímek přesunul až na červen. A protože jsme si ji představili už minulý měsíc a ve svém vlákně vás zahrne množství článků, odkážeme vás sem a sem. My se stále těšíme, ačkoli byly první recenze rozpačité. Věříme však, že se náramně pobavíme a užijeme si krásná ženská těla (a ženy zase ta chlapská).


Auta 3 - 15. 6. 

Konec trilogie, nebo začátek nového příběhu Bleska McQueena? Těžko říct. Doufáme však, že to Pixar nepokazí. Diváci po celém světě se na třetí díl nijak netěší a nikdo se jim nemůže divit. Po minulém obrovském zklamání se jednoduše důvěra do rukou lidí z Pixaru vkládá těžko, my však věříme, že Auta 3 zabodují. Vrátí se všechny důležité postavy z prvního dílu, ale můžete se těšit i na nováčky. Jedni se Bleskovi budou snažit pomoci odejít z závodního výsluní se vztyčenou hlavou, ti druzí jsou tu zase proto, aby ho z něj sesadili. Má ještě Blesk na to, aby konkuroval technologicky a designově vyspělejším automobilům?



Holky na tahu - 22. 6. 

Předposlední trailer byl sice špatný, ale ten předtím a potom dokázal, že Rough Night/Holky na tahu může být skutečně vtipnou komedií. Jistě, určitě nebude pro každého, ale pokud máte rádi herečky jako Scarlett Johansson, Kate McKinnon či Zoe Kravitz, budete jimi okouzleni a určitě se i pobavíte. Děj hovoří o čtyřech kamarádkách, které na rozloučení se svobodou jedné z nich omylem zabijí striptéra. Asi si dokážete domyslet, co je následně čeká. Pokud ne, klikejte na trailer níže.


Transformers: The Last Knight - 22. 6. 

Co k tomu říct? Osobně se docela těším na flashbacky, kdy budou roboti sekat nepřátele Krále Artuše nebo nácky, strašně se však obávám o délku stopáže, feministické žvásty 12letého děvčátka křičícího na Megatrona, že se ho nebojí a také jejích kamarádů, kteří budou zabíjet Decepticony. Pevně věřím a skutečně si myslím, že to nebude takové peklo jako naposledy, nedokážu se však zbavit pocitu, že v kině budu opět trpět. Zároveň však víme, že se mnozí diváci budou slušně bavit, a proto vás od návštěvy kina rozhodně nechceme odrazovat. Nakonec, pár vtipů a povedených scén se zde jistě najde. Pokud se chcete dozvědět více o ději a obsazení, klikejte na naše vlákno, kde se snímku věnujeme do posledního detailu.

PS: Záporákem (tedy aspoň na chvíli) bude Optimus, kterému ve vesmíru hráblo a přišel na Zemi se zamlženým mozkem.


Na plný plyn - 15. 6.

Eastwoodův syn zjistil, že v novém Rychle a zběsile bude podržtaška, a tak si vyhlédl vlastní akční film s rychlými auty, v nichž dá partu dohromady on. Nenáročná akční jízda s pár hláškami, nepříliš známými herci, ale také s pěknými auty a holkami vtrhne do kin uprostřed měsíce. Bratři Andrew a Garrett jsou profesionální zloději aut. Za novou „prací“ cestují do Francie, kde mají ukrást ukázkové Bugatti z roku 1937. Auto patří místnímu mafiánskému bossovi Morierovi, který oba zlodějů přichytí. Mohou se však vykoupit, pokud ukradnou auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi. A musí to být právě jeho nejcennější kousek – Ferrari 250 GTO z roku 1962. Na celou akci ale mají jen týden.


Já, padouch 3 - 29. 6. 

Nechme už Mimoně na pokoji, v trojce Já, padouch mohou být znovu ti drobní žlutí sidekickové, kteří dostanou pár dobrých scén v (doufáme, že) kvalitním animáku. První dvě části byly bez pochyb zajímavé a kvalitní, a přestože nás ukázky nenadchly natolik, abychom se v redakci hrnuli do kina, pro ty nejmenší, ale i dospělé či znuděné páry bude Já, padouch 3 v poslední červnový týden určitě nejlepším programem. Pokud se vám líbily předešlé dvě části a také Mimoni, neváhejte a běžte do kina. Tentokrát v něm budete svědky příběhu o tom, jak Gru našel svého dávno ztraceného bratra a také o tom, jak se znovu vydal na dráhu zločinu.

Kromě těchto snímků uvidíme i komedii Hráčské doupě s Willem Ferrellem či Amy Poehler v roli milujících rodičů, kteří chtějí svému dítěti dopřát pořádně vzdělání, a tak ve sklepě otevřou striptýzový bar a malé kasino. Pro ty artově naladěné diváky zde máme válečné drama Z Paříže do Paříže o dvou spřátelených chlapcích. Ty rodiče vypraví z Němci okupované Francie na jih země, kde nacisté zatím nevládnou krvavou rukou. Židovští chlapci to ale na cestě budou mít nesmírně náročné a kruté. Na který film dozajista zajdete do kin?

Domů
Sdílet
Diskuse