Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2017 12:47
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Když tě ignoruje, posílat druhou zprávu má smysl. Nejnovější data tvrdí, že pokud nebudeš otravovat, vykašle se na tebe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Po jakém době je vhodné psát znovu a proč,

Pokud si s někým nadějně píšeš, ale adresát odepisovat přestane, není to zrovna příjemný pocit. Možná otravujeme, možná právě teď nemá čas, možná o nás nemá zájem. Ať už je pravým důvodem jakýkoliv z nich, při dnešním tempu chatování mu rychle vypadneš z mysli a také z vrchních příček Messengeru či jiné appky – jinými slovy zapomene, ať už omylem, nebo úmyslně. Vždy se zde však vynoří otázka, zda zkusit napsat zas? Má to smysl? Nebudeme otravní? Možná budeš, ale máš šanci i něčeho dosáhnout.

Když tě ignoruje, posílat druhou zprávu má smysl. Nejnovější data tvrdí, že pokud nebudeš otravovat, vykašle se na tebe
Zdroj: pexels.com

Seznamovací aplikace Hinge už jednou do světa pustila informace o tom, jaká profilová fotka získává nejlepší ohlasy od opačného pohlaví a tentokrát nám opět přišla pozvednout úroveň našich internetových sociálních životů. Poslat zprávu znovu, tedy poté, co neodepisuje, se nazývá double texting (i když zpráv pošleš osmnáct, stále double). Pochopitelně nemáme na mysli dělení jedné věty na osm zpráv, ale momenty, kdy hodiny očekáváš odpověď, ale místo textu dostáváš zpět jen depresivní nápis Zobrazeno/Seen.

Zaměstnanci aplikace Hinge našli tři sta tisíc situací v jejich konverzacích za poslední dva týdny, kde se double texting vyskytl a vše pořádně analyzovali. Výsledky jsou však poměrně složité. V Hinge zjistili, že takové opakování zpráv má smysl, ale pouze v případě, že se připomeneš později než za 3 hodiny a 52 minut po první zprávě. Toto je totiž ten čas, kdy pravděpodobněji dostanete odpověď až po druhé zprávě. Pokud však budeš spamovat tisíce zpráv o tvém hněvu, vykašle se na tebe.

Když tě ignoruje, posílat druhou zprávu má smysl. Nejnovější data tvrdí, že pokud nebudeš otravovat, vykašle se na tebe
Zdroj: Hinge

Lidé, kteří se připomněli až po týdnu, měli téměř třetinovou šanci získat odpověď. Pokud se ti to zdá jako nesmysl, z těchto dat lze vytvořit docela solidní odůvodnění. Při posílání první zprávy může mít totiž příjemce například špatnou náladu a můžeš ho otravovat a záplavou dalších zpráv si ho akorát tak rozzlobíš. Kdežto připomenutí se o několik hodin později je slušné upozornění na to, že máš zájem v konverzaci pokračovat.

Domů
Sdílet
Diskuse