Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2017 15:36
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nolan, stylový Baby Driver, Spider-Man či epická Válka o planetu opic. Na velkolepý červenec v kinech jen tak nezapomenete

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připravte si peněženky, čeká nás totiž jedna pecka za druhou.

Vítám vás u pravidelné rubriky Filmkultu, které se bez přestávky věnuji už téměř 3 roky. Každý měsíc si představíme nejočekávanější a nejvelkolepější premiéry snímků s největším potenciálem, přičemž se snažíme vtěsnat do článku i méně známější počiny. Nebude tomu jinak ani tentokrát, přičemž se skutečně můžeme těšit na obrovské velkofilmy. Bez dalších zbytečných řečí, pojďme na to.

V utajení – 6. 7.

Klasický špionážní akční film s celkem slušným obsazením? Mnozí neodolají a my se nedivíme. John Malkovich, Michael Douglas, Noomi Rapace či Orlando Bloom se ocitnou v příběhu, v němž je špičková agentka CIA po nevydařené akci přesunuta do londýnské kanceláře. Po čase se jí ozvou bývalí zaměstnavatelé s tím, že musí eliminovat hrozící teroristický útok v blízkosti Londýna. Hra s časem začíná, přičemž agentku někdo podrazil.

Spider-Man: Homecoming – 6. 7.

Spidey se vrací domů, ačkoli doma nikdy nebyl. Tedy pokud mluvíme o filmech. Homecoming bude prvním počinem, na který kreativně dohlíží Marvel Studios, čili lidé kolem Kevina Feiga. Spidey dostane od svého mentora Iron Mana oblek a bude se muset poprat s několika menšími, ale i většími zločinci v New Yorku, kteří těží z Chitaurské technologie. První ohlasy snímek chválí, nečekejte však asi nic, co by vycházelo z tradičních mantinelů nastavených Marvelem.

Válka o planetu opic – 13. 7.

To se ale nedá říct o finální části velkolepé trilogie o Planetě opic. Režisér Matt Reeves (chystá se na Batmana s Affleckem) natočil emotivní, akční a hlavně skutečně kvalitní film snad po každé stránce. Alespoň tak se vyjadřují všichni recenzenti i první šťastní diváci, kteří snímek zhlédli. Děj nás zavede pár let po událostech Dawn of the Planet of the Apes. Vojska USA si udělala v blízkosti Caesarova království základnu a každý cítí, že se schyluje ke střetu, který rozhodne o budoucnosti lidstva. Ne že by byla komunita opic pod Caesarovým velením jediná na světě, ale právě Caesar je ten, který stojí za Planetou opic a v případě, že se Colonelovi (Woody Harrelson) podaří zničit jeho odkaz a zlikvidovat jeho rodinu, lidstvo přežije. My se nesmírně těšíme, tato série je naší slabostí a já mám dokonce pocit, že se před Caesarem toto léto bude muset poklonit i Nolan. I když, tomu se věří jen těžko. Uvidíme již brzy.

Pěkně blbě – 13. 7.

Nesmírně chválena festivalovka, která získala úspěch a ovace všude, kde se promítala. Konečně upřímný, citlivý a vtipný romantický příběh se vším, co k tomu patří. Pokud máte polovičku nebo jen máte chuť na vskutku vydařenou žánrovku, běžte do kin a podpořte snímek, kterému se nedostává náležité mediální podpory. Kuma Nanijani si v dramatu zahrál sám sebe. Po jednom z jeho stand-up vystoupení se komik sblíží s přitažlivou ženou a jejich vztah nabírá na obrátkách. Jejich lásku však přeruší neznámá nemoc, která uvrhne Emily (Zoe Kazan) do umělého spánku. I přes počáteční nedůvěru Emiliných rodičů se začnou s Kumailem sbližovat.

Oklamaný/The Beguiled – 13. 7.

Sofia Coppola údajně natočila vynikající film kolísající na hranici dramatu a thrilleru. Strhující, skvěle zahrané a natočené, Beguiled má být černým koněm letošní sezóny. Děj hovoří o izolovaném dívčím internátu během americké občanské války. Dívky válku nevnímají, až dokud jim na dveře nezaklepe nepřátelský, ale zraněný důstojník, kterého z křesťanské víry ošetřují a plánují vydat „svým“ jako válečného zajatce. Johna (Colin Farrell) si však dívky (Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice...) postupně omotávají kolem prstu.

Valerian a město tisíce planet – 20. 7.

Luc Besson má veškerou naši pozornost. Valerian jednoduše vypadá. Ne, nezapomněli jsme tam připsat žádný superlativ a jiné přirovnání. Právě vizuál je totiž to, co zdobí všechny dosavadní uvolněné záběry k této sci-fi space opeře s Danem DeHaanem a Carou Delevingne. Režisér Pátého elementu a dalších nejen francouzských klasik to v posledních letech nedělal zrovna nejlépe, ale všichni věříme, že se vrací ve velké formě. Valerianu držíme palce a doufáme, že nás čeká další nezapomenutelný a hlavně strhující a skvěle vypadající sci-fi opus.

Dunkirk – 20. 7.

Co k tomu říci? Nejkratší Nolanův film (107 minut) hned po debutu Following vyvolává mnoho otázek. Sedne nám tematické zasazení více rozvíjející dramatické prvky a víru/zatracení spojeneckých vojáků, nebo budeme smutní, že jsme nedostali dalšího vojína Ryana s neuvěřitelnými a syrovými záběry války? Dramata jsou úžasná a nepochybně nás Nolan zasype dechberoucími záběry, my už však nutně potřebujeme další válečný film, u kterého zapomeneme dýchat. Ach, jak byl jen ten Ryan nádherný...

Snímek nám poskytne pohled na evakuaci spojeneckých sil z městečka Dunkirk, které sevřeli Němci. Nebýt ochoty civilních občanů, spousty lodí a odvahy lidí, Němci by zmasakrovali statisíce vojáků. Někdy se totiž i přežití bralo jako výhra. Škoda, že si to nadřízení a generálové nezačali uvědomovat už před všemi těmi válkami. Nolan se zaměří na scenérie z vody (Cillian Murphy, Mark Rylance), ze souše (Kenneth Branagh, Harry Styles) a ze vzduchu (Tom Hardy). O soundtrack se už klasicky postará Hans Zimmer a kameru zastřešil Hoyte van Hoytema (o jeho filmografii byste už touto dobou něco vědět měli, takže pokud tomu tak není, běžte to napravit).

Baby Driver – 27. 7.

Edgar Wright se vykašlal na Ant-Mana, který neměl být natočen podle jeho vize, a také to mu dopomohlo k natočení Baby Drivera. Očekávaná letní stylová jízda se má nést ve znamení akce, skvělého soundtracku, stylových záběrů na automobilové honičky, skvělých herců a hlavně pořádné dávky zábavy se špetkou romantiky, humoru a nezaměnitelného stylu Edgara Wrighta. Nám stačilo vidět první trailer a měli jsme jasno. Na Baby Drivera bychom do kina šli i kdybychom se měli plazit. Nesmírně pozitivní jsou i první recenze, takže pokud se vám zalíbil trailer níže, měli byste snímek podpořit. V hlavní roli nejlepšího řidiče pro loupeže se představí Ansel Elgort, no a pomocnou ruku mu podají Jamie Foxx, Kevin Spacey, Jon Hamm či Jon Bernthal.

Kromě výše představených snímků nás čeká i komedie Milovník po přechodu s Kristen Bell a Salmou Hayek, komedie pro nejmenší - Letíme či komedie Srdečně vás vítáme s Christianem Clavierem (původní Asterix, ale to nemusíme připomínat fanouškům francouzských komedií).

Domů
Sdílet
Diskuse