Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 13:55
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Srpen v kinech bude plný humoru, akce, ale i strašidelných momentů. Na jakých 10 filmů se vyplatí zajít do kina nejvíce?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Máme pro vás výběr desítky očekávaných premiér. Na kolik z těchto filmů zajdete do kina?

I když to tak v posledních dnech nevypadalo, léto je v plném proudu. Někteří si toho možná všimli, alespoň když se podívali ven oknem, jiní létem žijí a ani v těch kinech tak často nejsou. To ale není náš případ, protože kino je naším chrámem víry a je úplně jedno, jaké je venku počasí, že? A tak si i tento měsíc představíme, jaké premiéry nás čekají v následujících týdnech. Na rozdíl od července, v srpnu si užijeme 5 víkendů, a tak nás čeká o něco více snímků. Bohužel, žádné opice ani Nolana tento měsíc neuvidíme.

 

Atomic Blonde – 3. 8.
Režisér David Leitch, který momentálně už naplno natáčí dvojku Deadpoola, za pár dní přinese do kin ženskou verzi Johna Wick na britský styl. Samozřejmě, vše, v čem hraje James McAvoy, má svébytný britský styl, ale pokud jste viděli trailer, pochopíte. Keanu Reevese vystřídala Charlize Theron, která sice utrží o něco více ran než její mužský protějšek, vůbec přitom ale nebude vypadat o nic méně cool. Theron se bude bít, používat zbraně a cizí jí nebude ani využívání sexy žen v posteli. Atomic Blonde vypadá velmi dobře a my držíme filmu palce, aby si vydělal na pokračování. Mezitím se v Lionsgate už dost hlasitě hovoří o tom, jak se z Johna Wicka udělá propojený filmový svět a, ano, doufá se, že se do něj dostane i Theron.

Annabelle: Creation – 10. 8.
Jednička byla velmi slabá, ale studio zřejmě odmítlo natočit další hororový brak, a tak povolalo režiséra Lights Out, Davida F. Sandberga (ten má mimochodem natočit i Shazam pro Warner), který si dal záležet. Všechny recenze se přitom shodují. Čeká nás skutečně napínavý a kvalitní hororový počin. Půjde přitom o prequel jednotky. Pokud si potrpíte na pečlivěji natočené a napsané strašidelné filmy, nemáte proč váhat.


 

Emoji Movie – 10. 8.
Viděli jste trailer? Tak potom víte, co máte čekat. Film výhradně pro ty nejmenší, kteří již tak umí se smartphony pracovat lépe, než my dospělí, skutečně nedoporučujeme artovým divákům. Děj vypráví o žijících emotikonech a všelijakých nálepkách, které přebývají uvnitř mobilu. Něco se však pokazí a pár smajlíků se vydá na velké dobrodružství.

Hitman’s Bodyguard – 17. 8.
Velmi nadějná buddy komedie s perfektním obsazením. Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds si zahrají ostré chlapíky, kterým to jde se zbraněmi jako málokomu na světě. Jeden je nájemný vrah (Jackson), druhý je bodyguard (Reynolds). Právě on musí nájemného vraha ochránit před celým světem, a tím začíná nesmírně vtipná a akční jízda. Nakonec, podívejte se na trailery.

Po strništi bos – 17. 8.

Výborná a úspěšná česká dvojice Zdeněk a Jan Svěrák, otec a syn, vytvořili úchvatné umělecké dílo, kterým odkrývají nejen vlastní rodinné rozpoložení během druhé světové války, ale ukazují i ​​celkové vnímání společnosti během tohoto konfliktu. Současně přinášejí pohled na čtyři různá časová období, přičemž takovýmto způsobem dotvářejí úspěšnou rodinnou ságu. Jednotlivými epizodami této české tetralogie jsou filmy: Po strništi bos, Obecná škola, Kolja a Vratné lahve.
 
Zdeněk Svěrák nás opět na chvíli vezme na cestu časem. Přesuneme se znovu do země dětství. Nicméně, příběh filmu zavede diváky do ještě hlubší a vzdálenější minulosti než poválečná Obecná škola. Osmiletý Edo, hlavní postava dramatu, se musel kvůli válce přestěhovat na venkov. Hlavním důvodem je rozhodnutí otce, který odmítne příslušnost okupantům Protektorátu Čechy a Morava. A tak se dostane celá rodina z Prahy do malebného českého městečka. Právě zde musí Edo uhájit svou pozici mezi vrstevníky a novými kamarády, kteří mu dají přezdívku Pražák a posmívají se mu kvůli jeho městské nešikovnosti.

Temná věž – 24. 8.
Nikolaj Arcel se pokusí během 90 minut dokázat, že několik let vyvíjený film Temná Věž podle Kingovy knihy nebude zklamáním. Idris Elba jako pistolník a Matthew McConaughey jako muž v černém ve světě, který se prolíná s několika dalšími. Osud světů tak leží v rukou posledního z Gunslingerů. Samotnému Kingovi se snímek líbí, no a my doufáme, že na tom budeme podobně, protože nás čeká i televizní seriál, ve kterém se má objevit i samotný Elba.

American Made – 24. 8.
Režisér Doug Liman za poslední rok a půl přijal a zrušil tolik nabídek na režírování, že už pořádně ani nevíme, co natáčet bude a co ne. Víme však najisto, že se pustí do Edge of Tomorrow 2, přičemž už prohlásil, že žádného třetího dílu se nedočkáme. American Made přitom vypráví příběh o přepravci drog, který pracoval i pro samotného Escobara, přičemž se zodpovídal i DEA či CIA. Trailery vypadaly fajn a na Toma Cruise se vždy dívá dobře, takže pokud se chcete jít do kina pobavit, zažít nějakou tu akci a odpočinout si, zřejmě jste našli ideální film.



Tulip Fever - 31. 8. 
Dobovou romantiku natočil Justin Chadwick (The Other Boleyn), zatímco na scénáři mu pomohl Tom Stoppard (Anna Karenina, Shakespeare in Love). Celé je to založeno na stejnojmenném románu od Deborah Maggot a de facto uvidíme jednoduchý příběh nefungujícího manželství bez lásky, ve kterém si něžnější polovička začne aférku s mladým umělcem. Ten je zamilovaný až po uši a snaží se hazardem vyhrát co nejvíce peněz, aby spolu mohli utéct. Atraktivní je zejména herecká složka, protože kromě výše jmenovaných uvidíme i herce jako Dane DeHaan, Zach Galifianakis, Jack O'Connell, Judi Dench, Holliday Grainger či Cara Delevingne.

Logan Lucky - 31. 8.
Bratři Jimmy Logan (Channing Tatum) a Clyde Logan (Adam Driver) připravují komplikovanou loupež během legendárního závodu Coca-Cola 600, který se koná na slavné trati Charlotte Motor Speedway. Na pomoc jim přijde Joe Bang (Daniel Craig). O režii se postará Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Eleven, The Knick). Scénář připravila Rebecca Blunt. Ve filmu si zahrají i Sebastian Stan (Captain America: Civil War, Ant-Man), Riley Keough (Mad Max), Katherine Waterston (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Katie Holmes (Batman Begins) a Hillary Swank (Million Dollar Baby). Už podle traileru by vám mělo by jasné, že nás čeká netypická komediální záležitost s perfektními herci. Snad to dopadne na výbornou.


Které filmy vás tedy v srpnu v kinech neminou?

Zpět
Sdílet
Diskuse