Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2017 0:17
Čas čtení 0:00
Marek R.

Smutná tečka na závěr kariéry. Usain Bolt se během svého posledního závodu nešťastně zranil

SPORT
Uložit Uložené

Nic to však nemění na tom, že Usain Bolt je legenda běhu, atletiky a sportu celkově a jeho úspěchy mu už nikdo nevezme.

Jamajský sprinter Usain Bolt je obrovský pojem. Na olympiádě v Pekingu vyhrál zlato v běhu na 100 metrů, 200 metrů a také ve štafetě, svůj zlatý hattrick zopakoval o čtyři roky později v Londýně a loni v létě jsme byli svědky jeho dalšího představení, když tento úspěch zase jednou zopakoval. Navíc se pyšní i ve všech třech disciplínách světovým rekordem a i proto ho mnozí považují za nejlepšího atleta historie. Jak se ale říká, všechno má svůj konec a poslední dny to platilo i pro jamajského sympaťáka, který se loučil se svou kariérou. A to ne zrovna tím nejlepším způsobem.
 
Jak již víte, před pár dny se mu nepodařilo rozloučit se svou oblíbenou stovkou ziskem zlaté medaile, když skončil až na třetím místě. Na mistrovství světa v Londýně jsme však čekali, že své dvanácté zlato z MS (celkově má ​​na kontě z MS ještě dvě stříbra a jeden bronz) přidá ve štafetě na 4x100 metrů, ale ani tentokrát se nekonalo velkolepé rozloučení. Usain Bolt se totiž během závodu zranil a jamajská čtveřice tak neměla žádnou šanci. A přestože vyhráli domácí Britové, fanoušci na stadionu byli jistě i mírně zklamání, protože Boltovi a jeho družině přál medaili snad každý. Nic to však nemění na tom, že Usain Bolt je legenda běhu, atletiky a sportu celkově a jeho úspěchy mu už nikdo nevezme. Děkujeme za všechno!

Domů
Sdílet
Diskuse