Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2017 v 16:30
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Český šachista David Navara porazil bývalého mistra světa Garriho Kasparova!

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Duel zahájil lépe Kasparov, ale náš šachista partii dokázal obrátit.

Garri Kasparov je jedno z prvních jmen, která člověka napadnou, když se hovoří o známých osobnostech šachu. Bývalý mistr se po 12 letech v ústraní vrátil, avšak narazil na šikovného českého hráče. Jednalo se o turnaj v rychlejší formě šachu nazývané rapid, který se konal v St. Louis. V této formě oblíbené hry má každý hráč na partii omezený čas 25 minut. Nejdříve Kasparova porazil jeho krajan Jan Něpomňaščij a poté mu stopku nastavil i nejlepší český šachista.

Duel přitom zahájil lépe Kasparov, avšak náš šachista se dokázal ze svízelné situace vymotat a bývalou šachovou jedničku porazil. V pátek a sobotu nás pak čeká ještě další fáze turnaje, a to v bleskovém šachu, kdy má každý účastník pouhých 5 minut na partii. David Navara se díky své výhře zatím nachází na osmé příčce společně s Kasparovem a dalším Rusem Sergejem Karjakinem. 

Garri Kasparov

Český šachista David Navara porazil bývalého mistra světa Garriho Kasparova!
Zdroj: wikimedia.org
Domů
Sdílet
Diskuse