Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2017 v 14:46
Čas čtení 0:00
Daniel Michalík

Jak se natáčelo strašidelné It a jak děsil Pennywise dětské herce?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dívat se přímo na proces natáčení je skutečně zajímavé.

Horor It adaptovaný ze stejnojmenné knižní předlohy z pera Stephena Kinga udělal díru do světa. Snímek s ratingem R si vydělala slušný balík peněz a jeho zisky se neustále navyšují. Za dva roky nás čeká pokračování, ve kterém uvidíme hlavní postavy už jako dospělé a nám je více než jasné, že se děsivý klaun Pennywise opět vrátí na scénu. It se jednoduše řadí mezi hororovou špičku tohoto roku a my jsme se chtěli dozvědět, jak to vypadalo na natáčení a jak se Bill Skarsgård vžil do své role strašidelného záporáka.

Režisér Andy Muschietti říká, že na sympatickém Billovi ho uchvátila především jeho nepředvídatelnost. Sám chtěl vytvořit něco pořádně znepokojujícího a přivést dětské postavy do situací, které je překvapí stejně jako nás, diváky. Skarsgård má vynikající řeč těla a uznejte s námi, působí opravdu děsivě ve všech směrech. A aby se tento efekt dostavil v plném rozsahu i během natáčení, mladí herci klauna neviděli, dokud nepadla první klapka. Poprvé se s ním setkali ve scéně s projektorem proto, aby se ze sekvence vytěžili jejich autentické reakce. Natáčení najdete ve videu níže.

Někteří fanoušci poznamenali, že Bill neměl dostatek příležitostí, aby prokázal svůj talent. Pravdou je, že pár scén využilo jeho CGI verzi, a tím pádem se herec posunul trochu do pozadí. Plány pro dvojku však zahrnují fakt, že se blíže podíváme na Pennywiseovu minulost. O klaunovi zatím víme málo informací, takže určitě budeme rádi, pokud se na plátně objeví vícekrát.

Dětští herci z něj byli vyděšení. Také jim naháněly noční můry sekvence, ve kterých se Pennywise objevil přímo před jejich očima s cílem vystrašit je až do morku kostí. Na druhou stranu si na natáčení užily velký kopec zábavy. Pokud se přeci jen chcete na vlastní oči podívat, jak jednotlivé scény vypadaly na place, doporučujeme video níže. V něm mimo jiné najdete i pár zajímavých momentů, které stojí za zhlédnutí a nabídnou vám širší náhled do světa filmové produkce.

Domů
Sdílet
Diskuse