Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2017 18:13
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Karoq Sportline dorazí už příští rok. Šéf vývoje Škody však naznačil i verzi RS se dvěma motory

TECH
Uložit Uložené

Bude Karoq RS prvním sériovým hybridem?

I přesto, že Škoda svůj nový Karoq představila již dříve, stále byste ho na cestách hledali těžko. Jeho prodej sice spuštěn už byl, první kusy se však k zákazníkům dostanou až v průběhu následujících týdnů. To však neznamená, že česká automobilka nepracuje na dalších verzích, protože na povrch se dostaly vskutku zajímavé informace přímo z vedení. Christian Strube, tedy šéf vývoje Škody, se nechal slyšet, že by byl rád, kdyby se mu podařilo prosadit sportovní variantu Karoq RS, jelikož v ní vidí velký potenciál. Ba co víc, Karoq RS mu dává ještě větší význam než větší KodiaQ RS, o jehož příštím příchodu se významnou měrou postaral právě on. Jak uvedl, Karoq s kompaktnějšími tvary a rozměry dokáže nabídnout lepší a agilnější jízdní vlastnosti, je tedy více než pravděpodobné, že Karoq RS opravdu přijde.

Některá média už příchod této varianty otevřeně potvrdila, ostatně, po vyjádřeních Christiana Strubeho se tomu nelze divit, nemluvě o tom, že Seat také potvrdil příchod ATECO Cupra. Ještě zajímavější je však další informace. Strube nepřímo naznačil, že Karoq RS může být první sériovou škodovkou s elektromotorem. Samozřejmě, v tomto případě by nešlo o elektromobil, ale hybrid. Na rozdíl od Seatu Ateca Cupra s 2litrovým TSI a výkonem kolem 300 koní, tak může nastat situace, že Karoq RS dostane tento agregát naladěný na přibližně 200 koní a o zbytek se postará elektromotor. Pochopitelně, bližší informace zatím nejsou vůbec známy, vyloučit však nelze, že elektromotoru bude sekundovat menší motor. Tak či onak, Karoq RS je víceméně jistá věc, to, zda opravdu dostane dva motory, uvidíme časem. Příchod verze RS je očekávaný přibližně v roce 2019, no a víme už i to, že už příští rok přijde provedení Sportline.

Domů
Sdílet
Diskuse