Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2017 13:15
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Tento padesátník tě přesvědčí o tom, že móda není jen záležitostí pro mladé

MÓDA
Uložit Uložené

Nejen ženy zrají jako víno, o čemž vás přesvědčí pohled na 53letého šviháka Alessandra.

Móda není žádná jaderná fyzika a v případě, že alespoň příležitostně sledujete dění kolem ní, tak se zvládnete normálně obléci bez jakýchkoliv větších problémů. Nenarážíme nyní na lidi, kterým na daných věcech nezáleží, ale naopak na ty „moudré“ jedince pomlouvající nás skrz komentáře v domnění, že je velké logo, různé vzory či divoké barevné kombinace cestou k úspěchu.

Dnes se vás znovu pokusíme přesvědčit, že méně je ve většině případů více, a to prostřednictvím italského šviháka Alessandra Squarziho. Muž, který se pohybuje v uvedeném byznysu už pomalu třicet let, je terčem všech fotografů během týdnů módy a sám přitom stojí za dvěma zajímavými značkami (Fortela a AS65). Už nyní vám musí být jasné, že to není náhoda a styl vkusného padesátníka narozeného ve městě Forlì stojí za váš čas a pozornost.


Úvod odstartujeme černobílou fotografií od Hooncheola Koa z poměrně neznámého LUEL Mag, na níž Alessandro vypadá jako pravý elegán ve světle hnědém oblekové kompletu včetně spodní vestičky vlastní značky Fortela. Jednoduchá košile je ručně vyrobena v dílnách domovského výrobce Bagutta.

Městskou eleganci naplno předvedl také na stránkách prestižního Vogue Hommes, kde měl na sobě také kousky výše zmiňované vlastní značky.

Džíny, respektive jakékoliv kalhoty, vůbec nemusí být jen přilnavého střihu, ale klidně i volnějšího, pokud víte, jak na to a s čím je adekvátně kombinovat. Milovník automobilových veteránů a motocyklů je tím správným příkladem, protože úzký spodní díl nepatří mezi jeho oblíbené a často využívané.

Košile jsou v rámci Alessandrova šatníku kapitolou samou o sobě. Hrdý Ital má v oblibě především tamní výrobce, které sice v našich končinách neznáme, ale v případě návštěvy Apeninského poloostrova bychom je neměli obcházet.

Co se týče typů, tak nejčastěji můžeme vidět 53letého šviháka v klasických Oxford košilích bílé či modré barvy, ale nevyhýbá se ani károvaným flanelkám nebo takzvaným pracovním ze trochu tvrdšího druhu materiálu.

Lemování z vlny bylo mimořádně trendy zejména v průběhu minulých sezón, ale krok vedle ním rozhodně neuděláte ani letos. Kombinace poctivé kožené bundy s tímto prvkem je zřejmě nesmrtelná...

Koupě klasické motorkářské bundy nikdy nebudete litovat a je to investice na celý život, což dnes platí jen pro málokterý kus oděvu. Své o tom určitě ví také naše dnešní hvězda z Itálie, která ve svém šatníku skrývá více skvělých kousků.

Pro ty s láskou k eleganci a formálnějšímu typu oblékání tu máme aj pár tipů na podzimní/zimní kabáty v různých délkách, barvách, střizích a podobně. Na své by si měl z výběru, který nám nabídl Instagram ve světě známé módní ikony, přijít zřejmě každý.

Možná byste to netipovali, ale Alessandro ukrývá ve svém botníku nespočet tenisek Vans včetně modelů Sk8-Hi, Old-Skool či oblíbené Slip-on. Jakmile se však ochladí, nebo si to situace žádá, neváhá vytáhnout ani manufakturní boty Alden a podobně, jejichž cena se vzhledem k uvedenému faktu pohybuje na úrovni 500 eur.

Za pozornost určitě stojí i již výše zmíněné značky, které vlastní a také z pozice kreativního ředitele vede samotný Alessandro Squarzi. Fortela a AS65 nepatří mezi masově vyhledávané, ale kvalitou zpracování či detaily patří mezi to nejlepší nejen v zemi původu.

Oba jmenované projekty jsou značně ovlivněny tím, co se líbí řediteli a je to snadno pochopitelné, čili nesmí chybět kabáty, pracovní košile, saka či prodloužené bundy s kožešinovými kapucemi. Alessandro se už nejednou vyjádřil, že vojenské uniformy jsou pro něj velkou inspirací při tvorbě.

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by AS65 (@as65official) on

Na závěr tu máe připravených ještě několik náhodně vybraných snímků, které vám zaručeně mohou být inspirací při výběru jednotlivých kousků.

Domů
Sdílet
Diskuse