Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2017 16:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Smutná fotka hořícího slůněte vyhrála vzácné ocenění. Záběr trpícího mláděte posílá vážný vzkaz

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zabíjení slonů je ve východní Indii běžným jevem.

Letošní soutěž Sanctuary Wildlife Photography Awards 2017 vyhrála opravdu nepříjemná fotka. Autor Biplab Hazra totiž zachytil záběr zobrazující hořící sloní mládě běžící o život za jeho rodičem ve východní Indii. Je odporné, že lidská bytost dokáže podpálit nevinného slona, ještě větší problém však je, že v oblasti Bankura, kde byla fotografie vyfocena, nejsou podobné scénáře vůbec výjimkou a konflikty mezi lidmi a slony existují na denní bázi. Samozřejmě, lidé čísly povětšinou vyhrávají (i přes častá úmrtí), protože disponují například právě ohněm, zatímco slon má k dispozici pouze hrubou sílu. Není jasné, co se nakonec stalo s prchajícími slony.

Potyčka mezi slony a lidmi byla důvodem chaosu i tentokrát. Podle fotografa spatřili lidé dva slony v křoví, tak po nich vrhli pochodně s hořící smůlou na jejich konci. Reakce sloního mláděte byl smutný křik. Popis přidán k fotografii od samotného autora mluví za vše: „Pro tato inteligentní, jemná a klidná zvířata, která pochodují po zemském povrchu staletí, dorazilo peklo už teď.


Domů
Sdílet
Diskuse