Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2017 11:37
Čas čtení 0:00
Radka T.

Pro bezdomovce, který ženě daroval své poslední peníze, vybrali 400 tisíc dolarů. Na ulici se už nevrátí, koupil si dům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Už bývalý bezdomovec Johnny je šťastný, že dostal v životě druhou šanci.

Příběh bezdomovce Johnnyho obletěl před pár dny celý svět. Jak jsme nedávno informovali, muž dal svých posledních 20 dolarů Kate McClureové, které došel benzín a s prázdným kanystrem se vydala pěšky na benzínku. Po cestě však narazila na Johnnyho. Ten ji poslal zpět do auta a pro benzín se se svými penězi vydal sám. Toto gesto, ale i jeho životní příběh, přinutily Kate k tomu, aby pro něj uspořádala sbírku.

Na stránce Go Fund Me Kate vše podrobně popsala a poprosila lidí, zda by mohli Johnnymu přispět na lepší život. Původním cílem bylo vysbírat 10 tisíc dolarů, nakonec však lidé poslali dohromady 400 tisíc. To je už příspěvek na více než slušný start do nového života, čehož Johnny náležitě využil.

Pro bezdomovce, který ženě daroval své poslední peníze, vybrali 400 tisíc dolarů. Na ulici se už nevrátí, koupil si dům
Zdroj: www.gofundme.com

Díky získaným penězům od dobrých lidí si dnes už bývalý bezdomovec koupil dům i nákladní auto. Kromě toho opět ukázal svou štědrost a část peněz daroval i svému kamarádovi, též veteránovi bez střechy nad hlavou Jeffovi.

Johnny z celé situace neskrývá nadšení a vděčnost. „Všechno se to semlelo velmi rychle. Jsem šťastný, že jsem dostal v životě druhou šanci,“ popsal bývalý pracovník amerického námořnictva. Kvůli kombinaci špatných rozhodnutí a životních situací však nakonec skončil na ulici. Přesto se k lidem choval slušně a více než na sebe myslel na druhé.

Jeho dobrota se mu nakonec mnohonásobně vrátila, a tak se nyní raduje z nové střechy nad hlavou. Chladnou zimu nebude muset trávit na ulici, čehož se Kate tak bála. Právě proto uspořádala zmíněnou sbírku, která dopadla nad její očekávání.

Domů
Sdílet
Diskuse