Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2017 17:26
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Bulharsko zabavilo přes 200 tisíc Bitcoinů. Pohádkové bohatství může použít na splacení pětiny státního dluhu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tamní policie zabavila přes 3 miliardy eur v Bitcoinech.

Pokud sleduješ novinky posledních dnů o stoupající ceně Bitcoinu, určitě tlučeš čelem do zni, proč si do kryptoměny nezainvestoval už před několika měsíci. Cena Bitcoinu se jen za poslední měsíc výrazně zvýšila, a tak si dokážeš představit, že pokud bys kryptoměně svěřil nějaké peníze už na začátku, pořádně by se ti to vyplatilo. Nakoupit Bitcoin však klidně můžeš i dnes a jeho hodnota bude s největší pravděpodobností už o brzy zase mnohem větší.

K Bitcoinům se však dá přijít i jinak než nákupem. Bulharsko totiž na základě evropského práva obvinilo desítky Balkánců z organizované korupce, jejímž motivem měly být právě Bitcoiny. Ty se tamní vláda rozhodla zabavit, čímž si dopomohla prakticky k jackpotu. Na mnoha úložištích se totiž nacházelo přesně 213 519 Bitcoinů, které dnes představují 3,06 miliardy eur. Samotná konfiskace se tajně odehrála už před několika týdny, ale Bulharsko vše odhalilo až teď a tamní úřady zmínily, že by pořádný balík peněz mohl být mimo jiné investován i do splácení státního dluhu.

Bulharsko zabavilo přes 200 tisíc Bitcoinů. Pohádkové bohatství může použít na splacení pětiny státního dluhu
Zdroj: pexels.com

S aktuální hodnotou Bitcoinu dokáže země splatit až pětinu dluhu, ale mnoho ekonomických stratégů tvrdí, že by se se vším mělo ještě nějakou tu chvíli vydržet. Bitcoin totiž i nadále stoupá rapidním tempem a je tu šance, že Bulharsko bude schopné splatit mnohem větší částku. Hodnota však může i klesnout a Bulharsku propadnou miliony eur.

Domů
Sdílet
Diskuse