Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2018 13:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Svému příteli zapíchla nůž do krku, čímž mu zachránila život. Začal se dusit, když mu při polykání uvízl kousek masa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sarah zachránila neobvyklým způsobem život svému příteli.

Člověk se občas dostane do situace, v níž sekundy rozhodují o životě, nebo smrti. Na Novém Zélandu se děsivá situace odehrála při zdánlivě klidné večeři s přáteli. Izak Bester zašel se svou přítelkyní Sarah Glass na grilovačku ke kamarádům na farmu, ale při snaze spolknout kousek chutného masa mu pokrm uvízl v krku a on se začal dusit.

Jeho přítelkyně Sarah zachovala chladnou hlavu a s pomocí přátel se mu snažila pomoci i Heimlichovým manévrem, jenže uvízlé maso nechtělo ven. Partner jí před očima začal měnit barvu a naráz zmodral, přičemž o pár vteřin později dostala jeho tvář fialovou barvu a Sarah už věděla, že jí moc možností nezbývá. Sarah pracuje jako porodní asistentka, a tak má dostatečné znalosti o medicíně, i když samozřejmě není žádná lékařka. Ve zlomku sekundu proto popadla nožík a opatrně ho zapíchla svému partnerovi přímo do krku.


Vybrala si místo těsně pod jeho ohryzkem, uvolnila mu dýchací cesty a přátelé měli doma naštěstí i sadu pro domácí porod, která obsahovala i nádobu s kyslíkem. Díky ní dokázali Izaka udržovat při životě a zajistit mu proudění kyslíku přímo do mozku. Kdyby doma kyslík neměli, Izak by i v případě záchrany utrpěl poškození mozku či selhání vnitřních orgánů.

Sarah na otázky o tom, jak se dokázala tak rychle rozhodnout s nožíkem v ruce, jen řekla, že jiná možnost nebyla. Kdyby mu nožík do krku nepíchla, Izak by s jistotou zemřel, a tak už prakticky nebylo co ztratit. Izak se po třídenním umělém spánku v nemocnici zotavuje a vypadá to tak, že si nepoškodil mozek ani žádné jiné orgány.


Domů
Sdílet
Diskuse