Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2018 13:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vědci konečně zjistili pravdu o maličkém mimozemšťanovi z pouště. Místo života z jiné planety objevili pouze obrovskou lidskou tragédii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zapomeň na konspirační teorie o mimozemšťanech, bytost nalezená před 15 lety konečně získala vědecké vysvětlení.

Poušť Atacama v jihoamerickém Chile se v roce 2003 stala místem nálezu nezvyklé bytosti. Kosterní pozůstatky zvláštního tvora se našly v koženém pouzdře za kostelem v poušti a dlouhá léta se o nich mluvilo jako o pozůstatcích mimozemšťana z cizí planety. Konspirační teoretici často malé tělíčko využívali ve svých videích a článcích na internetu, ve kterých čtenáře ujišťovali o tom, jak nám vláda lže a s mimozemskými bytostmi se ve skutečnosti setkáváme každý den.

Vědci konečně zjistili pravdu o maličkém mimozemšťanovi z pouště. Místo života z jiné planety objevili pouze obrovskou lidskou tragédii
Zdroj: Pixabay

Na druhou stranu, nalezená bytost skutečně lidskou kostru výrazně nepřipomínala, protože její jednotlivé části byly oproti standardním kostem zdeformované. Samotná lebka byla prodloužená a kostra bytosti obsahovala deset párů žeber, takže zdrojů pochybností nebylo málo. Více než 15 let svět sledoval fotografie miniaturní bytosti a všichni jsme se mohli jen domnívat, jaké tajemství se za nimi ve skutečnosti skrývá, avšak dnes už vědci zjistili odpověď.

Pozůstatky nepatřily žádnému mimozemšťanovi, ale obyčejné dívce. Její tělo však trpělo extrémní formou nemoci zvané nanismus, kterou bys v angličtině našel jako dwarfizmus. Kvůli této nemoci se v těle objevuje nedostatek růstového hormonu a dítě se po třetím měsíci života nevyvíjí stejně jako vrstevníci. Kromě toho, nalezená holčička zřejmě trpěla i diagnózou congenital diaphragmatic hernie, což je vrozená vada bránice.

Vědci konečně zjistili pravdu o maličkém mimozemšťanovi z pouště. Místo života z jiné planety objevili pouze obrovskou lidskou tragédii
Zdroj: Sirius Disclosure/Youtube

I profesor Garry Nolan ze Stanfordovy univerzity prohlásil, že příčiny deformace těla děvčátka dosud nikdo blíže nezkoumal a nikdo konkrétněji neanalyzoval ani genetické informace, ze kterých bychom mohli získat ještě více informací. Holčička musela být tak výrazně zdeformované, že nedokázalo ani přijímat stravu, ale život jí na poušti v Chile nikdo zachránit nedokázal. I proto musela zemřít při porodu nebo těsně po něm, což však otevírá otázku, proč některé její kosti připomínají kosti šestiletého dítěte.

Při narození děvčátka na rozdílném místě by mohlo být okamžitě uloženo na speciální oddělení pro předčasně narozené děti. Navzdory zjištěným poznatkům zůstává deformace hlavy nevysvětlená, i když lékaři pracují s více teoriemi, které by ji mohly objasnit. Žádný nález mimozemšťana se proto nekoná a celé ty roky jsme četli konspirační teorie o holčičce s mimořádně těžkým osudem.

Domů
Sdílet
Diskuse