Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2018 20:03
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Velkolepá Thanosova válka či Dwayne Johnson v zábavném blockbusteru Rampage. Toto je 8 nejočekávanějších dubnových filmů v kinech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přinášíme vám přehled toho, na co se v dubnu můžete v kinech po celém Česku těšit.

Sice s mírným zpožděním, ale stále si umíme představit i zítřejší premiéry, takže pojďme rovnou na to. Mnoho jiného než klasických omáček ohledně toho, že tento měsíc bude v kinech zase jednou naprataný, i tak v záloze nemáme.

 
1. Den co den – 5. 4.

Teenagerské romantické drama s příchutí fantasy Every Day nám představí 16letou Rhiannon. Ta pozná záhadnou bytost jménem A. Tato bytost má však každý den úplně jiné tělo, bez rozdílu pohlaví či barvy pleti. I přesto se Rhiannon do A zamiluje. Je však možné podobný vztah vůbec udržet?

Celkem originálně působící snímek režíroval Michael Sucsy a scénář podle úspěšné knihy Davida Levithana napsal autor výborné dramedy Me and the Earl and the Dying Girl.

Herecky se předvedou Angourie Rice, Ian Alexander, Justice Smith, Jacob Batalon, Maria Bello, Debby Ryan, Owen Teague či Colin Ford.


2. Ztratili jsme Stalina – 5. 4.

Také pro Stalin's Death už máme připravenou recenzi a vězte, že ačkoli to není až tak úžasné, jak tvrdí zahraniční recenze, stále se královsky pobavíte, a pokud máte rádi satiru a komedie celkově, měli byste tomuto originálnímu dílku dát šanci.

Průběh vnitřních bojů o moc po smrti Stalina byl očekávanou a nezbytnou reakcí. Psal se rok 1953 a nikdo jeho smrt ani zdaleka nečekal. Strana se proto následkem odchodu tohoto milovaného i nenáviděného vůdce ocitá v menším chaosu. A nad jeho tělem už pomalu, ale jistě, krouží supi.

3. Souboj pohlaví – 5. 4.

Snímek nám poví příběh světové tenisové jedničky Billie Jean King (Emma Stone), kterou vyzve na tenisový zápas namachrovaný bývalý šampion Bobby Riggs (Steve Carell). Důvod? Jednou provždy chce dokázat, že tenis (a sport vůbec) je doména chlapů a ženy by se měly věnovat tomu, co jim jde nejlépe. Například vaření.

Billie Jean se s takovými archaickými názory nehodlá smířit a duel vnímá jako možnost ukázat nejen Riggsovi, ale i celé Americe, že rovnoprávnost musí mít ve společnosti své místo. Naši recenzi si můžete přečíst zde.


4. Fakjů pane učiteli 3 – 12. 4.

Pokud jste za poslední měsíc byli v kině, trailer na třetí část oblíbené německé komedie jste určitě viděli. Já ho kvůli častým návštěvám už znám zpaměti (stejně jako ten pro Avengers či Rampage), takže jsem z filmu již zcela otrávený (něco podobného se stalo s Wonder Woman, kterou mi mediální masáž v našich kinech pěkně zhnusila).

Tentokrát se oblíbený učitel Zeki rozhodne očipovat své studenty a připravit je na maturitu. Hlavní děj budou samozřejmě provázet i další vedlejší linky a komediální prvky. Snad se v kinech pořádně zasmějeme.


5. Rampage – 12. 4. 

A pokud to nevyjde u německé komedie, vsadím se s vámi, že u nejnovější „rockovky“ už ano. Rampage zpočátku nevypadalo nijak lákavě. Další Dwaynův „poloblockbuster“ s debilní premisou a velkými akčními kousky á la San Andreas a podobně.

Jenže pak se začaly objevovat trailery a k překvapení nás všech to vypadalo zábavně. The Rock se tentokrát absolutně vůbec nebere vážně, zároveň se ale nesnaží protlačit humor násilím až tak jako v Jumanji.

Může to být zlatá střední cesta, no a trailery nám něco takového i slibují. My se na tuto „letní“ popcornovku skutečně těšíme. Pokud vám je Dwayne sympatický, zřejmě byste jí měli dát šanci i vy.

Dwayne „The Rock“ Johnson se ocitne v roli velitele jednotky bojující proti pytlákům, který musí zastavit tři zmutovaná zvířata – gorilu, aligátora a vlka.

Všechna tři se totiž vymkla kontrole a zdá se, že se chystají zdemolovat vše, co jim přijde pod tlapy. Film natočil Brad Peyton (San Andreas) a kromě The Rocka uvidíme i Naomie Harris, Malin Akerman, Jakea Lacy, Joea Manganiella, Jeffreyho Dean Morgana a další.


6. Vadí nevadí – 19. 4.

Společnost Blumhouse (Split, Get Out) si pro nás připravila další pozoruhodně působící horor, ve kterém se známá společenská hra mění ve smrtelné nebezpečí.

Řeknete milosrdnou lež místo kruté pravdy? Zemřete. Neprovedete nějaký šílený skutek? Je po vás. Jak se ale z tohoto děsivého kolotoče smrti dostat ven? Horový snímek Truth or Dare režíroval Jeff Wadlow (Kick-Ass 2)

 


7. Kazišuci – 26. 4. 

Komedie s Johnem Cenou, takže automaticky ignorujete? Nuže, v tomto případě byste asi udělali chybu. Snímek má momentálně na Rottenu u 64 recenzí 89 % pozitivních. Průměrný rating je 7/10 a ani ty trailery nejsou vůbec špatné.

Trojice rodičů zjistí, že jejich teenagerské dcery plánují přijít o panenství na párty u příležitosti ukončení střední školy. Co udělají? Ze všech sil se tomu budou snažit zabránit, protože... no, vlastně nevíme proč. V každém případě z jejich plánu vyplyne ohromné množství vtipných situací


8. Avengers: Infinity War – 26. 4. 

Máme dojem, že o tomto filmu na Filmkultu moc hovořit z hlediska představování nemusíme. O Avengers 3 toho víte již velmi mnoho a něco se do premiéry ještě dozvíte (již tento víkend přineseme další rozsáhlý článek o ději), takže dnes si toho nového moc neřekneme.

Bude to velkolepé, bude to tradičně marvelovské, no a my doufáme, že to bude mnohem lepší než Age of Ultron. Bratři Russovi by snad měli být zárukou kvalitního zážitku.

To však není zdaleka vše. Bohužel, TOP 8 neoklamete, a tak se nevešlo několik filmů. Premiéru bude mít Pepa od Jana Nováka, drama Měsíc Jupitera či snímek Hastrman.

Na závěr pro vás máme ještě Pepovo video – sestříhaný trailer pro jarní premiéry.

Domů
Sdílet
Diskuse