Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 13:52
Čas čtení 0:00
Richard Končol

Unikátní industriální areál v Ostravě je místem, kde se koná už šestý ročník festivalu Beats for Love

HUDBA
Uložit Uložené

Historické jádro Dolních Vítkovic nabízí skvělou kombinaci hudebního zážitku v netradičních prostorech.

Ostrava láká na kulturní akce ve svém industriálním centru už několik let. Přestože areál v Dolních Vítkovicích v Ostravě sloužil od poloviny 19. století až do roku 1998 jako důl na černé uhlí, o pár let nato se z něj stala národní kulturní památka. Víš o tom, že loni areál navštívilo 1 557 784 osob?

Představa, že se industriální prostor v Dolních Vítkovicích zachrání a stane se z něj multifunkční místo ke vzdělávání či kulturní vyžití, se zdála před 15 lety absurdní. Původně se měl celý objekt po ukončení provozu zbourat, ale hlas kulturních nadšenců byl silnější a Ostrava získala peníze k jeho revitalizaci.

Unikátní industriální areál v Ostravě je místem, kde se koná už šestý ročník festivalu Beats for Love
Zdroj: unsplash.com

V roce 2012 se dokončila první část revitalizace a otevřela se Vysoká pec č. 1, plynojem a budova 6. energetické ústředny. Na samém vrchu Vysoké pece, jinak nazývané Bolt Tower, se ve výšce 77,7 m nachází bar, kavárna a vyhlídková věž. Samotnou Bolt Tower nemohl pokřtít nikdo jiný než bleskový Usain Bolt.

Unikátní industriální areál v Ostravě je místem, kde se koná už šestý ročník festivalu Beats for Love
Zdroj: pixabay.com

Z velkého plynojemu se stal konferenční sál s foyer a galerií a dostala název Gong. Energetická ústředna se oživila na Malý svět techniky U6 (jako Ústředna 6), kde vznikl prostor pro výuku a také interaktivní expozice s návazností na technické tradice regionu.

Co je ale podstatné – kromě různých výstav a festivalů se v tomto prostoru organizuje největší festival taneční hudby ve střední Evropě, kterým je Beats for Love.

Jeho šestý ročník letos přinese zajímavá jména z EDM scény – například Galantis, Alana Walkera nebo Sigmu, kteří vystoupí na Love stage. Těšit se můžeš na House stage –  tam vystoupí Sam Divine či Full Intention nebo Drum and Bass stage, kde to odpálí The Upbeatz či Teddy Killerz.

Kompletní seznam účastníků si představíme již brzy. Pro více informací sleduj Beats for Love na Facebooku nebo www.b4l.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse