Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Úterý 17. 9. 2019 svátek má Naděžda, Naďa

hledej na refresheru

Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.
Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.
Umění - Architektura
0
Richard Balog
29. květen 2018, 18:17

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

Dům, který je neoddělitelnou součástí zahrady.

Richard Balog
29. květen 2018, 18:17
Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně
Zdroj: Aleš Jungmann
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Na jižním okraji Prahy, v části Modřany, si mladý manželský pár našel pozemek na hranici souvislé zástavby. K parcele vede silnice, která zde končí. Dále jsou už jen louky a lesy. Umístění přízemní stavby v blízkosti ulice otevírá obyvatelům dostatek prostoru v zahradě a zajišťuje jejich soukromí.

 

Víc podobných článků najdete na Archinfo.sk.

  

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

 

Prostorový koncept

Půdorys ve tvaru písmene „L“ vytváří polouzavřený oddechový prostor. Pobytová terasa plynule navazuje na rozsáhlou zahradu, zatímco hmota domu tvoří z ulice pohledovou bariéru.

 

Dům rozděluje zahradu na tři části. Uliční část, kde rostou velké traviny a keře, tvoří pohledovou bariéru. Na ni navazuje střední pobytová zahrada. Obklopuje krytou pergolu s terasou a bazénem, vytváří zónu kolem pokojů a ložnice majitelů. Hlavní, „divoká“ zahrada se vine kolem domu a přes velkoformátové zasklení vstupuje do interiéru.

 

Dům je nedílnou součástí zahrady. Protože jsme často díky počasí nebo po návratu z práce uvnitř, tak dům vnímáme víc jako bydlení na zahradě než jako stavbu. Díky velkým oknům máme zahradu a její změny a nálady přírody pořád doma,“ vysvětluje majitelka domu.

 

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

 

Jednopodlažní zděná stavba splňuje kritéria nízkoenergetického domu. V interiéru i exteriéru převládají světlé tóny a přírodní materiály. Přáním investorů bylo propojit život v domě s exteriérem a respektovat přitom přirozený ráz okolní krajiny lesů a luk.

 

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

 

Majitelé se rádi toulají po světě. Interiér domu byl navržen tak, že vzpomínky z cest v podobě artefaktů a uměleckých sběratelských kousků fungují jako doplňky k vzdušnému interiéru propojenému s přírodou.

 

Lukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleněLukrativní bydlení ve městě a v přírodě zároveň. Český ateliér dokonale propojil interiér s exteriérem plným zeleně

 

Autoři: MgA. Michal Kunc & Ing. arch. Michal Matějíček

Podlažní plocha: 175 metrů čtverečních

Návrh a realizace: 2009 a 2016

Ohodnoť článek
30
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Jako neregistrovaný jsi tento měsíc přečetl už 1/40 článků. Přihlas se pro neomezený přístup. Jako neregistrovaný jsi přečetl už 1/40 článků za měsíc. PŘIHLÁSIT / REGISTROVAT PŘIHLÁSIT
Nejčtenější