Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2018 10:16
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Uber bude moct identifikovat opilé cestující díky umělé inteligenci. Systém tak chce pomáhat řidičům

TECH
Uložit Uložené

Společnost by měla rozpoznat zákazníka pod vlivem alkoholu například pomocí rychlosti a přesnosti ťukání během objednávání jízdy.

Stále zrychlující společnosti nestačí, že si dala do roku 2020 cíl začít s výrobou létajících taxíků, o kterém jsme tě samozřejmě informovali ještě loni. Tentokrát se Uber rozhodl přijít s další inovací v podobě umělé inteligence. Systém by měl intuitivně identifikovat opilého cestujícího ještě dříve, než vůbec nastoupí do auta.

CNN zaznamenalo patentovou přihlášku, v níž Uber vypracoval plán k rozpoznání opilého pasažéra díky jeho chování během objednávání jízdy. Údajně by měl systém alkoholické symptomy diagnostikovat prostřednictvím stylu psaní dotyčné osoby. Zaznamenávat bude rychlost a přesnost ťukání či dokonce zákazníkovu chůzi a mnohé další příznaky.

Patent by mohl pomoci pracovníkům Uberu v mnoha ohledech. Například by měl díky systému rozpoznání zákazníka pod vlivem alkoholu upozornit řidiče a zajistit takového, který má potřebné zkušenosti a je vycvičený na podobné situace. Zaměstnanec dokonce může zcela odmítnout objednávku a posunout ji někomu jinému.

Domů
Sdílet
Diskuse