Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
s adidas
20. června 2018 7:48
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pojď běhat pro dobrou věc. adidas myslí na ekologii a za každý uběhnutý kilometr dá dolar na vyčištění oceánů od plastového odpadu

MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Každý kilometr se počítá.

V návaznosti na úspěch kampaně Parley Run for the Oceans (Běh pro oceány) se adidas a organizace Parley znovu spojili s aplikací Runtastic, aby svoji společnou snahu posunuli na další úroveň. Po dobu jednoho měsíce, tedy od 8. června do 8. července 2018, se tak znovu běží za čistější oceány a i tentokrát záleží na každém kilometru.

Stačí se v těchto 30 dnech připojit v aplikaci Runtastic ke skupině Run for the Oceans a začít běhat. Každý uběhnutý kilometr se převede na 1 dolar a vybraná částka, až do výše 1 milion dolarů, bude poté věnována na boj proti znečištění oceánů. Přímo v rozhraní aplikace můžeš také pod adidas Runners najít místní komunity lidí po celém světě a účastnit se s nimi živých akcí, na kterých bude moci každý prokázat podporu této chvályhodné aktivity.

Získané peníze půjdou na program Parley Ocean Plastic, který bude financovat iniciativu Parley Ocean School na Maledivách. Kampaň Run for the Oceans byla zahájena 8. června, tedy ve Světový den oceánů, v Los Angeles a nyní se může každý běžec po celém světě zapojit do tohoto hnutí. 

Pojď běhat pro dobrou věc. adidas myslí na ekologii a za každý uběhnutý kilometr dá dolar na vyčištění oceánů od plastového odpadu

Běh Run For the Oceans ale není jediná věc, která se právě udává. Už 27. června si na adidas.cz můžeš pořídit další běžeckou siluetu UltraBoost Parley, která je pokračováním předešlých modelů, které se pyšní svrškem vyrobeným z vlákna Parley Ocean Plastic™.

Na výrobu jednoho páru bot z kolekce Parley bylo použito 11 plastových lahví, které se zachytily na březích oceánů a které tak celé kolekci dodávají úplně jiný rozměr. I přes tuto ekologičnost si ale tenisky zachovávají svůj ojedinělý design, funkci a styl. Aktuální barevé provedení je opět inspirováno oceány. Tentokrát se ale tvůrci inspirovali hloubkami Mariánského příkopu a zvolili Deep Ocean Blue colorway. Každému prvku byla i zde věnována mimořádná pozornost s citem pro ten nejmenší detail. 

Pojď běhat pro dobrou věc. adidas myslí na ekologii a za každý uběhnutý kilometr dá dolar na vyčištění oceánů od plastového odpadu

Pomoci oceánům můžeš ale také ty šířením této myšlenky na sociálních sítích. Osud našeho světa a životního prostředí na něm je hromadnou odpovědností každého člověka na zemi. Pojďme běžet, pojďme to změnit, pojďme udělat naše životní prostředí lepší.

Připoj se i ty na stránkách adidasu k této celosvětové komunitě a udělej něco pro sebe i pro lepší životní prostředí. Za každý uběhnutý 1 kilometr věnuje adidas 1 dolar organizaci Parley na boj proti plastovému odpadu v oceánech a jejich větší čistotě. Stáhni si aplikaci Runtastic a můžeš začít už dnes!

Již 27. června na stránkách www.adidas.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse